Canasta

Den här helgen har jag varit borta för omvärlden i flera bemärkelser – vi har varit hos våra goda vänner och canastakompisar i Sörmlandsskogarna för en spelhelg.

Våra canastaträffar inträffar 2-3 ggr per år, och är alltid efterlängtade. Det är så himla skönt att stänga av allt och hoppas på dåligt väder så vi med gott samvete kan sitta inne och uggla vid spelbordet med något gott i glaset inom räckhåll. Vi träffas hemma hos varandra och ibland på annan ort. Den här helgen har käre maken och jag blivit så ompysslade – sovit gott i supersköna sängar, fått goda måltider utan att behöva lyfta ett finger och fått samtala och garva lite tillsammans med goda vänner. 

Canasta är ett jätteroligt och intressant spel. Vi spelar sambacanasta med tre kortlekar, och firar snart 20 spelår tillsammans. Vi har ett förlustsystem där vi sen reser tillsammans för de pengar vi skrapar ihop. Nästa mål är Hurtigrutten våren 2018!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Canasta”

 1. Profilbild för Peter Öberg
  Peter Öberg

  Är det tillåtet att kombinera två separata sekvenser i Samba.
  T.ex. om du eller ditt lag mält 8-9-10 samt dam-kung-ess i hjärter och du senare får upp hjärter knekten ,får du då efter att du lagt den på 10:an eller damen flytta ihop de båda sekvenserna och därmed erhålla en sekvenscanasta (samba) från 8-ess i hjärter?

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Hej Peter! Nej, så får en inte göra. Det är just det som gör det lite klurigt, att i det läget veta var du ska lägga knekten – kanske sitter din partner med 8-10 eller dam-ess…?

 2. Profilbild för Kerstin Hydling Falk
  Kerstin Hydling Falk

  Med tanke på den resan skulle till och med jag börja spela canasta! ?

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Vi kan lära dig, det är verkligen jätteroligt. Och lite beroendeframkallande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.