I går var det dags för Regionfullmäktige igen, och den här gången var det lite speciellt ur mitt perspektiv att sitta där längst bak i salen.

Förutom att budget 2017 behandlades – en fråga jag var mån om att bevaka debatten kring – så valdes käre maken till ordförande i Regionfullmäktige för resten av mandatperioden. Känns jätteroligt, och jag är förstås stolt å hans vägnar. Han är en driven mötesordförande, vilket behövs i detta sammanhang som innefattar regionens högst beslutande folkvalda, men uppdraget kommer också att innebära en del representation i olika sammanhang.

Mediaintresset var stort inför tillträdet, och Radio Gotland hade ett försnack med honom redan på morgonen innan mötet. Jag kan belåtet konstatera att dagen och sammanträdet förlöpte galant. Snyggt jobbat, älskling!

2016-11-21-08-39-44

Radio Gotlands Anton Kalm intervjuar Bosse i direktsändning.

2016-11-21-08-40-45

”Här kommer jag att sitta!” ser han ut att deklarera…