Jag har aldrig sett ”Bonde söker fru”, ändå har jag sågat programmet. För att råda bot på det, och för att verkligen veta vad jag snackar om, bestämde jag mig för att jag skulle försöka titta på den här säsongens program.

Okunnig som jag är, trodde jag det började i går. Jag blev strax varse att det jag bänkade mig framför var en första presentation av alla årets kandidater. Nu var det upp till mig att skriva brev till den som jag ville lägga an på. Guskelov behöver jag inte göra det, är så nöjd med Bosse här hemma och tror inte jag skulle göra mig särskilt bra vare sig bland grisar eller kossor. Uppenbarligen fortsätter programmet i höst, efter sommarens kärlekshistorier som ska filmas. Jodå, jag ska titta då. Bara för att kunna såga programmet på riktigt sen.

Men jag måste fråga om någon förstår – varför i fridens dagar var i stort sett alla åtta bönderna rödhåriga??