Har sett dessa frågor på ett par bloggar den senaste tiden, och jag kommer på mig själv med att tycka att det är ett rätt kul sätt att berätta mer om sig själv (för andra och sig själv…). En tvingas liksom tänka efter och reflektera lite, aldrig fel.

Frågorna har jag lånat från bl.a. Sandra Beijer, Julia mitt i prick och Hanna. Håll till godo – här får du veta ditt och datt om mig!

1. Vem litar du på?
Min dotter Sara. Helt obetingat, både när det gäller hennes pålitlighet och hennes omdöme.

2. Var skulle du vilja vara just nu?
Home is where my heart is. Ergo: jag trivs bra hemma och hos käre maken. Men tillsammans med honom skulle jag gärna vilja vara i Thailand, faktiskt. Kommer sakna det landet denna vinter.

3. Favoritstad?
Visby helt klart. Men gillar också London, New York och så klart Norrtälje som är min födelsestad.

4. Vilket är ditt favoritnummer?
7, därför att det är min födelsedag.

5. Vad var det senaste du åt?
Ägg och bacon till frukost (eftersom en del av det här skrivs just i helgen)

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Hm. Lila, tror jag.

7. Hur är vädret just nu?
Blåsigt. Milt för att vara december.

8. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med?
Syster-yster, Tua.

9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet?
Blicken.

10. Vad har du för skostorlek?
38 ungefär. Fötterna har växt, när jag var yngre var det 37…

11. Favorit tv-program?
Det är många det, sen jag började se på TV som avkoppling; Idol, Så Ska det låta, Det sitter i väggarna, Kockarnas kamp, Let´s dance, Sveriges Mästerkock, Allt för Sverige, Lyxfällan, Historieätarna… Har säkert missat flera.

12. Har du några syskon?
Jajamen, fyra (halv)syskon; Renée, Jimmy, Tua och Caj

13. Längd?
1.63

14. Hårfärg?
Lite svårt att säga… cendréfärgat har det alltid varit. Åt det röda hållet, och det brukar jag förstärka. Utväxten skvallrar dock om att cendrén fått en misstänkt gråton.

15. Ögonfärg?
Blå. ”Utspätt vattenblå” var min gammelfarfars specificering av min ögonfärg när jag var barn. Jag har fortfarande svårt att tycka det låter särskilt vackert.

16. Använder du kontaktlinser?
Nej, inte nu längre. Jag fick glasögon redan i elvaårsåldern, så under tonåren gick jag över till linser och det hade jag länge. Men de senaste åren har det inte funkat – dels har jag fått en annan typ av synfel som är svårt att korrigera med linser, dels har ögonen blivit så torra att det bara blir plågsamt. Gillar dock INTE att tvingas ha glasögon. Har aldrig gillat det, och tycks inte vänja mig någonsin.

17. Favorithögtid?
Adventstiden och jul. Den räddar mitt liv under vinterhalvåret, och det är så mysigt med allt som hör till. Alla andra högtider är så flyktiga på något sätt, men julen varar länge. Sen gillar jag min födelsedag också, om det får räknas till högtider. Jag gillar paket och presenter!

18. Favoritmånad?
Maj, om jag måste välja bara en. Bedövande vackert och löftesrikt, och sommaren står för dörren.

19. Har du gråtit någon gång utan anledning?
Vem bestämmer om det finns en anledning, tänker jag? Varje gång jag har gråtit, har det funnits en anledning för MIG.

20. Vilken var den senaste filmen du såg?
PÅ bio var det nog ”Husdjurens hemliga liv”, tror jag. Såg den med kompis Lotta, och roades kungligt. Här hemma var det möjligen en av de senaste Beckfilmerna.

21. Favoritdag på året?
Måste jag välja bara en? I så fall väljer jag sista söndagen i oktober, när vi har fått en timme extra på grund av omställningen till normaltid. Älskar den dagen för att den är så lång och för att jag alltid lyckas slappa den söndagen.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt?
Haha, det tror jag inte. Däremot är jag inte intresserad. Jag frågade om dejt för över 30 år sen, och den dejten varar än. (Frågan skvallrar om att det här frågebatteriet ska användas av en heeelt annan ålderskategori än den jag tillhör!)

23. Kan du stå på huvudet (utan att luta dig mot en vägg)?
Eh… nej.

24. Kramar eller kyssar?
Beror helt klart på vem jag får det av.

25. Choklad eller vanilj?
Choklad. Mörk.

26. Har du tatueringar?
Jepp. En yin och yang-symbol på höger ankel, och en aumsymbol på insidan av vänster underarm. Lurar på fler, faktiskt.

27. Vad lyssnar du på just nu?
Julmusik, och Spotifys olika ”utforska”-listor. Även spåren från ”Så mycket bättre”.

28. Är du kär i någon kändis?
En rätt fånig fråga som jag inte ens tycker det är värt att svara på.

29. Vilka böcker läser du just nu?
Jag läser bara en bok i taget, och nu för tiden slukar jag dom inte som jag gjorde förr varför det tar tid för mig att ta mig igenom böcker. Så mycket annat tar min tid från läsningen; bloggen, sociala medier, läsning av andras bloggar… Pågående bok är dock Ninni Schulmans ”Välkommen hem”.

30. Piercingar?
Nej. Fast hål i öronen borde väl egentligen räknas dit? Och det har jag ju.

31. Favoritfilmer?
Svårt, svårt. Finns en sån uppsjö. Välgjorda draman. Nästan allt där Tom Hanks är med, över huvud taget där säkra skådespelare ingår. En favorit där jag gråter floder är ”The notebook” (Dagboken), och en annan favorit som är välgjord och SÅ trogen bokoriginalet är ”The green mile” (Den gröna milen).

32. Favoritsport?
Ishockey, helst lajv. Friidrott på TV.

33. Vad gör du just nu?
Hänger i en fåtölj, smuttar på en glögg och jobbar med bloggen (tidsinställer inlägg, bland annat detta).

34. Smöriga, naturella eller saltade popcorn?
Saltade. Rejält saltade.

35. Hundar eller katter?
Hundar och katter. Vi har haft bådadera, och jag föredrar ingen framför den andra. Båda sorter har sin speciella charm, och jag älskar dom!

36. Favoritblomma?
Jag väljer mellan hyacint, syrén, häggblomma och ros. Säger ros.

37. Har du blivit påkommen med att göra något du inte får göra?
Det första jag kommer att tänka på är ett jättetidigt barndomsminne. Jag är kanske 5 år eller så, och står vid fönstret i vår lägenhet och tittar ut på ett gäng större barn som leker på gården. De ropar, hojtar och svär. Dessa svordomar – jag minns att jag förstod mer än väl att dom inte var ok. Barn vet vad som är ok och inte, utan att en behöver säga till om det tror jag. Men just för att det inte var ok att svära, så var jag ju tvungen att prova. Bara lite grann, bara lite tyst. Bara liksom lite för mig själv, så ingen annan skulle höra. Trodde jag. Men min mormor med hörsel som en katt, kom ångandes och frågade vad jag höll på med. Jag minns än känslan av att ha blivit påkommen och av skam. Smisk på fingrarna blev straffet för att jag var tvungen att känna efter hur ordet ”jävlar” kändes i min mun.

38. Har du en bästa kompis av det motsatta könet?
Fler av mina närmaste kompisar som barn var killar. 

39. Har du älskat någon någon gång?
Ja, tack och lov.

40. Vem vill du träffa just nu?
Faktiskt ingen alls. Det är helg när jag skriver det här, och eftersom jag träffar så mycket folk till vardags och jag är lite slutkörd, så är helgerna min sociala fristad. Den enda jag vill träffa är käre maken.

41. Är du fortfarande vän med folk från skolan?
Det är ju lätt att behålla vänner i dag, via sociala medier. Utan dessa skulle jag inte ha någon kontakt kvar från skoltiden, men tack vare Facebook håller jag distanskontakt med en stor del av min gamla klass. Kul!

42. Hur imponerar man på dig om man är kille?
En dum fråga till, tycker jag. Varför ska en imponera på andra? Jag kan fascineras och inspireras av människor som vågar vara sig själva, följa sitt hjärta, och som är rakryggade mot sig själva och sin omgivning. Jag kan också imponeras – av kunskap och kompetens! Men om någon försöker att imponera på mig… nej, sånt ser jag igenom!

43. Gillar du att flyga flygplan?
Ja, jag kan faktiskt njuta av det.

44. Höger- eller vänsterhänt?
Högerhänt.

45. Hur många kuddar sover du med?
En formpressad nackkudde, typ Tempur. Det enda som är good enough för mig numera. 

46. Saknar du någon?
Ja. Till exempel vår dotter Sara som bor i Stockholm och som jag träffar alltför sällan. Och min morfar som inte finns bland oss längre.

47. Lyssnar på radio?
Inte särskilt mycket, men nu skvalar P4 Bjällerklang (webbradio) rätt mycket. Och så lyssnar jag på lokala nyheterna för att försöka hänga med.

48. Bästa beslutet du har gjort i år?
Att börja ta hand om mig själv. Men det beslutet kom jag ju inte på själv, det tvingades jag till. Men bra är det ändå.

49. Sämsta beslutet i år?
Vet inte riktigt. Kan faktiskt inte komma på något dåligt beslut jag har fattat.

50. Din senaste nerladdade app?
Jag är en nyfiken natur, så jag laddar ofta ner appar för att kolla upp dom och sen kan det hända att jag tar bort dom lika fort igen. Den senaste jag tog ner för att kolla tror jag var SVT Duo, dock har jag inte använt den än.