Härom dagen skrev jag ju om det första mötet med min gröna frisör, och jag vill bara helt kort spinna vidare på temat hållbar livsstil. Det finns ju många aspekter på hållbarhet – dels vill vi att planeten helst ska hålla för evigt och dels är det ju inte heller så tokigt att hitta en livsstil som också är hållbar för en själv.

Mina 3 tips för hållbarhet

Tänkte bara här dela med mig av 3 saker jag gör för moder jord och mig själv:

  1. Grön frisör! Är så stolt över att kunna säga det nu, att jag faktiskt bidrar genom att gå till en frisör som inte använder livsfarliga kemikalier till håret som sedan släpps ut i avloppet.
  2. Tvättnötter – vi har slutat med tvätt- och sköljmedel hemma sedan ett par år, utan kör enbart med ekologiska tvättnötter. Undantaget gör jag om det finns någon elak fläck som måste bearbetas, men det mesta vi tvättar är inte hårt smutsat utan behöver bara fräschas upp.
  3. Pappersbantning. Jag minimerar min pappershantering vartefter, och väljer att skanna in nästan allt. Det går lite undan för undan, men jag samlar inte på mig några nya papper längre. Det är också extra fiffigt för en sån som jag, som arbetar på många olika platser och nästan alltid behöver ha kontoret ”på fickan”. Jag har det mesta lagrat i molnet, som jag når via såväl Iphone som Ipad och laptop. Var jag än är!
hållbarhet

Här en favoritkasse jag har, som är tillverkad av gamla kaffeförpackningar! Ett annat sätt att tänka hållbart. Att använda tygkassar t.ex. är jättesmart för att minska plastkassarnas framfart!

Ge mig ditt/dina bästa tips för hållbarhet!