Nu har även Sara åkt hem, efter ett par dagars extra vistelse hos oss efter påskhelgen och Affes hemresa på annandagen. Först kände jag en stor tomhet när jag lämnat henne vid båten, men den känslan gav snabbt vika för en annan – tacksamhet.

Kan man annat än känna tacksamhet när man tittar på bilden av Shiva och Sara…?

Jag är så tacksam över de här dagarna vi har haft tillsammans, och över att jag har henne på det sätt jag har. Och när jag nyss satt i bilen på väg hem från dagens Friskispass och funderade över tacksamhet, överfölls jag av massor av saker jag är tacksam över.

Jag är så tacksam över att min familj är frisk och mår bra (om man bortser från Bosse som just i dagarna är så förkyld som bara en man blir).

Jag är så tacksam över att Sara har ett bra liv med en livspartner hon älskar. Att det kanske inom en snar framtid ser ut att lösa sig för dom med egen bostad m.m.

Jag är så tacksam över min kropp (ja, det är sant!). Den är sannerligen inte världens vackraste, och till åren börjar den bli, men den HÅLLER och är frisk. Jag har två friska stadiga ben att gå och springa med, kroppen njuter av att göra yoga och huden av att sola. Jag kan använda min kropp, det är jag mycket tacksam över.

Jag är så tacksam över vårt fina badrum och vår glasveranda med altan. De är de mest ljuvliga livsrum man kan tänka sig, i ett i övrigt mycket trivsamt litet hus!

Jag är så tacksam över solen. Tänk att den har fått skina hela långa påsken, och bara fortsätter att vara generös! Fantastiskt.

Jag är så tacksam över prakten i naturen just nu. Blåsippor och fagningsblåmmer (vitsippor på svenska) står som spön i backar och ängen tillsammans med svalört och spirande ramslök. Man bara baxnar över skönheten.

Jag är så tacksam över att få vara hemma och arbeta i min egen takt den här veckan. Tänk så mycket jag får gjort, på ett lustfyllt sätt!

Jag är så tacksam över att vi har en ordnad ekonomi.

Jag är så tacksam över skönheten och vidderna utanför vårt köksfönster.

Jag är så tacksam över den frihet jag och de mina har.

Jag är så tacksam över att jag har ett bra arbete!

Jag är så tacksam över de trippande tassarna och den kalla nosen som möter mig varje gång jag kommer hem, den viftande svansen och glada pussarna, den oförställda och ovillkorade glädje och kärlek jag möter i de nötbruna cockerspanielögonen!

Jag är så tacksam över att få ha Bosse som livskamrat, och kärleken mellan oss.

Jag är så tacksam över att ha upptäckt yogan, och att yogan tar emot mig!

Jag är så tacksam att få leva här och nu.

– – –

Vad känner du tacksamhet över i ditt liv? Berätta. Och framför allt, uttala det för dig själv!