I det vita långa huset till vänster om mitten av bilden, bor vi den här veckan. Det är fjärde året i rad vi hyr det fina huset i Skillinge hamn, och vi trivs så fantastiskt bra. Men i år bjuder inte Österlen och Skillinge på det väder vi är vana vid när vi är här. Det är till och med så de infödda reagerar på att det är ovanligt kallt och ogästvänligt.

I söndags, som var vår första dag, var högsommarvärme. Vi firade bröllopsdag. Vi började som brukligt, med en lång lat morgon på den soldränkta trappan. Det blev en utflykt med kaffe och äggmackor i ryggsäcken, till Stenshuvud nationalpark och Gyllebosjön. Hur härligt som helst. Och vackert – bokskogar är något alldeles extra!

Vi avslutade dagen i flödande kvällssol på Skillinge Hamnkrog, där vi åt och drack gott. Därifrån ser vi också ”vårt” hus, det är bara 200 m hem.

Dagarna därefter har varit råkalla, blåsiga och delvis regniga. Vi har ändå försökt vara ute så mycket som möjligt, inte minst ”grabbarna”, som spelat golf nästan varje dag. Kerstin har promenerat, och jag har stolpat omkring så gott jag har kunnat (med min förb… hälsporre i släptåg).

Det går ingen nöd på oss, inte alls. Men vi är bortskämda med kalasväder när vi är här, därför är det lite oväntat och ovant. Men vi är ju lediga. Vi gör vad vi vill, när vi vill. Det är det som är guldkanten. Det, och utsikten över hamnen!

I dag är det torsdag, och boysen har golfledigt. Vi tar en utflykt igen, troligen till vackra Ystad.