Bloggspåret har legat nere några veckor, och jag vet inte riktigt om det beror på det soliga vädret eller något annat. Men det får vara så!
När jag klurar på den senaste tiden dominerar i mina tankar två saker; den fantastiska deckarfestivalen Crimetime Gotland och att vi köpt sommarstuga! Båda tankarna gör mig riktigt glad; Crimetime gav mig några nya böcker (som om jag skulle behöva det!) och förnyad läslust. Den gav mig också några lediga dagar i ett solbadande Visby tillsammans med Lotta, där vi softade runt bland idel ädel deckarförfattar-adel. Vädret kunde inte varit bättre, arrangemangen så genomtänkta och lyckade, antal dagar perfekt och det var precis lagom mycket folk. Allt var alldeles – lagom!  Mycket mer än vanligt veckan efter Medeltidsveckan (som ju annars brukar vara ett veritabelt vakum), men inte trängsel-mycket. Det gick att dimpa ner var som helst på de fortfarande sommaröppna krogarna om en ville, bara en sån sak gör den här tiden i Visby till en av de allra bästa överlag. I kombination med Crimetime blev det en hit!
Det som slog mig var att arrangörerna måste besitta en god föreställningsförmåga, hur de ville ha det. Det var en snygg upp- och nedtrappning av dagarna, festivalen var smart och enhetligt igenkännande inramad, marknadsföringen innan och under alldeles föredömlig och mixen av arrangemang gav en perfekt balans. Och de var superduktiga med att hålla alla tider, organisationen kring arrangemangen var perfekt! Sen går det ju inte att bortse från att miljön – världsarvsstaden Visby – och vädret bidrog till att helhetsintrycket blev perfekt.
Kort sagt – jag är djupt imponerad och jätteglad att jag fick vara med. Är också oerhört stolt över att ABF Gotland var en samarbetspartner. Ser redan fram emot nästa år.
Sommarstuga, ja. Det berättar jag mer om en annan gång!