Jag hör till kategorin människor som stundom undrar hur vi hamnade här uppe i kalla Norden. Jag är inte gjord för att leva i detta mörka och kyliga klimat, och en av mina drömmar är att hitta en boplats på ett varmare och ljusare ställe, nära havet.

I väntan på att drömmen förverkligas, åker vi på fredag till Malaysia för tredje gången. I fredags ägnade Bosse och jag oss ett par timmar åt att plocka fram vår packning, och det är rätt enkelt. Minimalt med kläder, samt en hög böcker. Lite mediciner och plåster, samt solcremer. That´s it! Vi vet av erfarenhet att vi knappt använder några kläder, och behöver vi fylla på köper vi på plats.

Vi har aldrig varit i Thailand, så jag kan inte jämföra annat än med goda vänners vittnesmål. Malaysia och Thailand är grannländer, så klimatet är detsamma. Jag tror att även mentaliteten bland människorna är i stort sett densamma. Den stora skillnaden tycker vi oss märka i att Malaysia fortfarande är relativt sett outforskat. Vi märker sällan några svenskar när vi är där, turismen är inte lika utbredd ännu. Det är obegripligt, för det är lika paradisiskt som i Thailand. Tror vi.

Jag vet, jag VET, att jag från och med fredag morgon kommer att leva dygnet runt med ett fånigt leende på läpparna. Jag längtar, och jag kommer att njuta varje minut.

Rapporter – om än korta! – kommer här på bloggen. Förhoppningsvis med ljuvliga bilder!