2016-08-17 14.00.31

Idag satte den igång – årets stora deckarfest Crimetime Gotland. ABF Gotland är en av medarrangörerna – den två dagars skrivarskolan är vi med och står för, liksom ett yogapass ”Släpp spänningarna” en morgon i Almedalen. Men framför allt är nog Crimetime Gotland känt för alla de stjärnförfattare från Sverige och övriga världen som samlas på Gotland under några dagar. I år tror jag det är ungefär 65 stycken krim- och deckarförfattare, det är helt galet!

Dagen som i dag var, hann vi med att lyssna då Josefin Sundström samtalade med Denise Rudberg, ett samtal mellan Peter Robinson (!), Håkan Nesser och Arne Dahl samt ett samtal mellan Johan Theorin och Elizabeth Hands. Den senare mycket omtalad för sina böcker om Cass Neary, som – lite missvisande om någon frågar mig – jämför smed Stieg Larssons Lisbet Salander. Bästa väninnan Lotta som är helt lost i Elizabeth Hands författarskap fick en bok signerad och byta några ord med författarinnan.

2016-08-17 16.48.09

I kväll deltog vi också i festivalinvigningen, där en lång rad av författarna presenterades. Det är några lovande dagar framför oss, ser fram emot det. Det är verkligen en ynnest för oss att få uppleva det här fantastiska arrangemanget, proffsigt och skickligt genomfört. För att inte tala om så lässugen jag blir! Det blir antagligen ett och annat bokköp dessa dagar…

För den som är intresserad av att veta mer om Crimetime Gotland kan läsa hela programmet här.