Nu kör vi – men utan mig

I går tillkännagav både Socialdemokraterna och Centerpartiet på Gotland vilka namn de föreslår på sina respektive valsedlar inför höstens val. Sossarna offentliggjorde dessutom valberedningens förslag till gruppledare i de olika nämnderna i kommunen, ett klokt beslut. I dag röstar människor mycket mer på personer än på partier, alldeles lättförståeligt.

Nu drar så sakteliga valrörelsen alltså igång, med allt vad det innebär. Mobilisering, röstfiske, spänning, argumenttrimning, möten, studiecirklar, pajkastning, mer eller mindre sakliga debatter, sammanhållning, kamratskap, slagord. En salig blandning av fröjd och vånda. För den som står en bit utanför detta och utgör väljare utan att vara partipolitiskt aktiv, kan det ibland tyckas vara rena cirkusen. Också detta alldeles lättförståeligt.

Men vi får aldrig glömma vilket fint samhälle vi lever i, med demokratin som högsta ledstjärna. Det är en ynnest att få vara med och utse våra politiska företrädare, ve den som slänger bort den möjligheten! Och det är alldeles fantastiskt att vem som helst kan bli fritidspolitiker.

Jag känner stor lättnad över att ha fattat beslutet att hoppa av politiken. Den lättnaden accentuerades i går och i dag, när listorna tillkännagavs. Jag ska göra vad jag kan som medborgare och socialdemokrat för att få människor i min omgivning att rösta efter sitt hjärta i höst, men jag kommer inte att vara en av dom som är med och styr när den här mandatperioden är över. Jag har gjort mitt, nu är det andras tur. Heja, heja!!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

11 svar till ”Nu kör vi – men utan mig”

 1. Profilbild för carina@pocolococreativo

  Jag vet precis vad du menar, min pappa var politiskt engagerad under hela min uppväxt. Vid ett skede i livet bestämde han sig för att hoppa av, men kom tillbaka på lokal nivå som pensionär!
  Här ÄR det cirkus i valtider, just nu kör truckar med lampor som blinkar och som sprutar hemgjord popmusik ( med någons namn i texten ) ur högtalarna. Det är hemskt och störande, nivån på musiken är inte mänsklig.

 2. Profilbild för A home far away

  Visst kan jag lära dig hur man gör skuggramen runt ett foto, men jag måste kolla i mina anteckningar först:) och jag har inte de med mig…påminn mig jättegärna, jag är just nu inne i en gravidkoma där jag knappt kommer ihåg att ta på mig skorna när jag ska ut o gå:)

  Kram Gunilla i Singapore

 3. Profilbild för Maria Björkman

  Petra, Kajsa och Lotta – så mycket stöd ni ger mig, tack!

 4. Profilbild för LottaEE
  LottaEE

  Good for you! Och stor stor kram! Allt annat är redan sagt hör tror jag =)

 5. Profilbild för Kajsa

  Jag beundrar alla som står där i ur och skur och försöker få oss att tro på det som är en politikers "plikt" att framföra sina partiers "önskedrömmar".
  Jag blir glad då människor tar ett steg tillbaka när de inte känner att de orkar eller vill fortsätta i rampljuset.För i detta jobb som politiker krävs ett enormt engagemang.
  Var stolt över det jobb du gjort för Sverige under din tid som aktiv.
  Jag följer mitt hjärta när jag röstar och det är både hur människorna i partiet är men framför allt deras trovärdighet som ligger till grund för min röst i valet.
  Och jag är lycklig att leva i en demokrati som vår,så jag säger också heja heja!

  Kram Kajsa

 6. Profilbild för Petra

  Som alltid tycker jag att du fattat ett klokt beslut; endera mandatperioden kommer jag att göra detsamma.

  Kram!

 7. Profilbild för Maria Björkman

  Kim – jag vet inte om jag är på väg in i något nytt, jag tror helt enkelt att jag rensar gammalt!

  Pia – kompetensen kan man nog diskutera ibland, i synnerhet när det gäller mig själv och mitt väl och ve. 😉 Men tack för varma ord!

 8. Profilbild för Pia

  Maria, av Dina senaste inlägg har det framkommit rätt tydligt att Du önskar en förändring av Ditt stora ansvarstagande. Du är och har alltid varit en oerhört kompentent person i mina ögon och jag är övertygad om att det Du gör är det rätta för Dig!

  Var sak har sin tid och jag tror att Din tid är nu, och då menar jag inte bara politiskt och arbetsmässigt!

  Varm kram till Dig min fina vän!

 9. Profilbild för Kimselius

  Maria: Jag tror att vårt liv är uppdelat i olika bitar, då vi är hängivna olika saker. Det känns som om du är på väg in i något nytt.
  Kramisar Kim

 10. Profilbild för Maria Björkman

  Eva, det har varit viktigt för mig. Men är inte längre. Så enkelt är det! Tack.

 11. Profilbild för Evas värld

  Maria – bara du vet om det är ett klokt beslut. Men när jag läser dig så känns det som om du verkligen städar i ditt liv och funderar på vad som är viktigt. Och då kanske inte en plats i politikens inre cirklar just nu är det viktiga? Jag tror du följde ditt hjärta och det kan inte vara fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.