Nej, jag tänker inte vaccinera mig!

Efter visst funderande, har både käre maken och jag konstaterat att vi avstår flunsavaccinet. Det enda som har fått oss att tveka är vår malaysiaresa i januari – det vore fasansfullt tråkigt att bli sjuk just då. Men varför skulle vi bli det, just dom två veckorna?

Jag gillar när naturen får ha sin gång. Vi är båda friska och starka såvitt vi vet, och klarar en influensa. Får vi den är det trist, men då får vi i gengäld ett skydd som räcker i flera år framöver. Kroppens eget, naturliga skydd vilket slår alla vaccinationer i världen. Det är inget manipulerande över det, utan det är äkta. Genom god hygien, yoga och ett positivt förhållningssätt inbillar jag mig dessutom att jag kanske rent av klarar mig utan att bli smittad!

Dom som tillhör riskgrupperna ska givetvis se till att skydda sig med vaccin, det säger jag inget om. Däremot är jag ytterst skeptisk till solidaritetsresonemanget. Det håller ju bara om alla är med. Och en sån här grej, kan man aldrig få alla med på (se bara på envisa mig!). Då är det bästa väl om de som inte bör få influensan vaccinerar sig, och vi andra riskerar att få den. Därmed får naturen ha sin gång.

Namaste!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Nej, jag tänker inte vaccinera mig!”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Marita, tack för att du tittar in, och tack för varma ord! Jag är så glad om jag kan inspirera! Och alldeles extra glad blir jag över att du kommer hem! Lova att berätta mer. Kram!

 2. Profilbild för Anonym
  Anonym

  Hej Maria. Det var länge sen jag tittade in här och nu fann jag massor av din klokskap 🙂
  Den här gillade jag speciellt 🙂
  Precis så har jag också resonerat, hoppas och tror på. Lycklig resa och Gott Nytt Fantastiskt KärleksÅr önskar Marita Dahlby 🙂 http://www.levinuet.se
  LeviNuet 🙂
  Vi ses snart . . jag är på väg tillbaka till ön 🙂

 3. Profilbild för Maria Björkman

  Det är bra att du har gjort det Pia, du ska inte riskera nåt!

 4. Profilbild för Pia

  Fin bild på Dig Maria! <3

  För övrigt så håller jag med Dig, om det inte vore för att jag faktiskt tillhör riskgrupperna så är jag faktiskt lite tveksam till om jag skulle ha vaccinerat mig, men nu är det gjort!

  Varm kram!

 5. Profilbild för Maria Björkman

  Annika, du fattade budskapet!

 6. Profilbild för Annika

  Och därmed basta! 🙂

 7. Profilbild för Maria Björkman

  Tack bästa vännen!

 8. Profilbild för kerstin hf

  Namaste.
  Härlig bild på dej, den illustrerar verkligen det du säger.
  Kram
  Kerstin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.