Mitt motto

Blommor_0006

Det är ju så himla populärt med citat, sociala medier har ett överflöd av visdomsord. Skulle en ta till sig alla dessa, så vore en visare än oraklet i Delfi! En del citat, ordstäv och motton är värda att spara tycker jag, många fler lämnar jag därhän. Men faktum är att jag har ett motto sedan några år, som följer mig och som är min ledstjärna i livet. Jag har också ett halsband med den texten, och särskilt nu försöker jag påminna mig varje dag om de få men kloka orden:

Livet är summan av dina val.

För vi gör val, i varje stund, i varje situation. Hela tiden. Medvetet eller omedvetet. Och en mycket stor del av ditt liv, är ett resultat av vad du har valt under resan, i stort och smått. Ibland ser du inte kopplingen, utan först långt långt senare förstår du att det hade en mening det där som hände på grund av ett val du gjorde.

Vill gärna vara tydlig med att jag inte menar att en själv väljer att bli sjuk eller drabbas av någon annan tragedi. Jag tänker på andra saker – som hur vi förhåller oss i olika situationer, eller vad vi äter. Varje gång jag öppnar munnen för att stoppa i mig någonting, gör jag otvivelaktigt ett val! Först ATT stoppa något i kroppen. Sedan VAD jag stoppar i kroppen. Lättare sagt än gjort…

Jag är nyfiken! Har du något motto du försöker leva efter? Hur lyder det, i så fall?

8 reaktioner till “Mitt motto”

  1. Kloka ord! Väl värda att fundera över. Det visdomsord som kommit att betyda väldigt mycket för mig på min resa är: ”Om du inte mår bra där du är – flytta på dig! Du är inget träd.”

  2. ”Alla val är rätt när man gör dem” – det är ett motto som gör att man kan bli lite mer förlåtande inför andra och inte minst sig själv.

    1. Det är oerhört viktigt, och finns många varianter på. Även det är lättare sagt än gjort ibland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.