Blommor_0006

Det är ju så himla populärt med citat, sociala medier har ett överflöd av visdomsord. Skulle en ta till sig alla dessa, så vore en visare än oraklet i Delfi! En del citat, ordstäv och motton är värda att spara tycker jag, många fler lämnar jag därhän. Men faktum är att jag har ett motto sedan några år, som följer mig och som är min ledstjärna i livet. Jag har också ett halsband med den texten, och särskilt nu försöker jag påminna mig varje dag om de få men kloka orden:

Livet är summan av dina val.

För vi gör val, i varje stund, i varje situation. Hela tiden. Medvetet eller omedvetet. Och en mycket stor del av ditt liv, är ett resultat av vad du har valt under resan, i stort och smått. Ibland ser du inte kopplingen, utan först långt långt senare förstår du att det hade en mening det där som hände på grund av ett val du gjorde.

Vill gärna vara tydlig med att jag inte menar att en själv väljer att bli sjuk eller drabbas av någon annan tragedi. Jag tänker på andra saker – som hur vi förhåller oss i olika situationer, eller vad vi äter. Varje gång jag öppnar munnen för att stoppa i mig någonting, gör jag otvivelaktigt ett val! Först ATT stoppa något i kroppen. Sedan VAD jag stoppar i kroppen. Lättare sagt än gjort…

Jag är nyfiken! Har du något motto du försöker leva efter? Hur lyder det, i så fall?