Haft en underbar helg med sommardagar de luxe och samvaro med de finaste, på landet. Sara har ju varit här hela veckan, och i fredags anslöt Alfred (och katten Nasse inte att förglömma!). Lyckosamt nog bestämde sig vädret att visa sig från sin bästa sommarsida, som har gjort att vi kunnat njuta till fullo av uteliv på tomten med läsning, hängmattehäng och avslappnad samvaro.

I lördags packade vi korgen med lite bubbel och promenerade till en vacker utsiktsplats i närheten. På söndagen tog vi en timmes promenad i omgivningarna, och njöt med alla sinnen; doften från grönska och grödor, suset från trädtopparna, mängder av fjärilar som fladdrade omkring oss och blomstren, solens värme och fläktande vindar… Jag slutar aldrig förundras över att vi har tillgång och närhet till så många fantastiska platser och därmed kan njuta av vår gotländska natur! Det är en lyx av rang.


Katten Nasse tillhör familjen, och besökte landet för första gången. Han inrättade sig väl, redan dag två gick han till skogs och blev borta hela dan. På katters vis, dök han upp framåt kvällen när han blev hungrig!


Det värmde hjärtat att ha de här två i närheten över helgen. Vi har haft sköna dagar!


I fredags – i väntan på att resten av familjen skulle komma – besökte Sara, Bosse och jag rökeriet i Katthammarsvik innan vi bevistade 3sorkars föreställning "Vad ska vi sjunga för låtar?" i Östergarns bygdegård. (Är du på Gotland och ännu inte har sett den, har du några chanser till den här veckan. Klart sevärd!)


…och så läste jag ut den här också, i helgen. Riktigt ruggig och välskriven.