Jobbet

I dag är det fredag och som nästan alltid är det en lugn dag på jobbet. Inte så mycket verksamhet i huset och flera som är lediga. Jag älskar fredagar på kontoret, jag får så himla mycket gjort!

Fredagsrutiner på jobbet

Just fredagarna brukar jag ägna åt att gå igenom de bevakningar jag har ligger, såväl fysiskt i pappersform som i mejlboxar, och följa upp det som kräver åtgärd. Påminna där inget hänt, eller åtgärda det som rört sig framåt sedan sist. Jag strävar också efter att tömma inkorgen om möjligt, det är en väldans tillfredsställande känsla att gå hem på fredagen och veta att det är TOMT i mejlboxen!!

jobbet

Förutom det brukar jag också se igenom vad som finns att göra och gå igenom nästa vecka, för att ha lite koll. Nu för tiden – när jag inte längre har ansvaret för ABF Gotlands väl och ve – är det så väldigt mycket lindrigare och enklare än förr. Då hade jag tusen järn i elden, nu har jag bara ett par stycken åt gången. Det är vad jag klarar av, och det känns sunt.

Sociala medier-strategi

Just denna fredag har jag också ägnat mig åt att påbörja en sociala medier-strategi, vi behöver bli lite smartare på den punkten. Jag har hämtat inspiration både här och där, bland annat hos Elin på Teknifik som har massor av listiga tips på sånt. Det är dessutom ett perfekt arbete att göra när en är ensam och det är tyst och lugnt omkring en.

jobbet

Fikarasten är viktig

Förr hoppade jag ofta över fikarasterna, jag tyckte inte jag hade tid. Jag trodde på riktigt att det sparade tid åt mig, så otroligt fånigt. I dag vet jag bättre. Jag försöker att nästan alltid delta i fikarasterna två gånger om dagen, om det inte är något speciellt. Här samsas vi från flera organisationer i huset, inte bara ABF. Ett trevligt avbrott!

jobbet

Så – det var en hastig glimt in på mitt kontor i Arbetarrörelsens Hus. Vill du se mer, är du välkommen in på riktigt!