Så sa hon, yogafröken på passet i kväll. Ja, hon sa mycket. Hon säger lustiga saker, såsom: ”Släpp taget om hårbottnen” eller ”Stanna kvar bakom ögonen en stund”. Ibland blir det nästan fnissigt, men om en tänker efter en smula, inser i alla fall jag att en KAN släppa taget om hårbottnen. Och det GÅR faktiskt att stanna bakom ögonen om en vill.

Jag vidhåller att jag har världens bästa yogafröken som lär mig massor om mig själv. Jag är så tacksam att jag har hittat henne, eller om det är hon som har hittat mig. Spelar ingen roll. Hon är en betydande del av mitt liv och helst skulle jag vilja ta hem henne och alltid ha tillgång till hennes klokskap och varma blick.

Och det där med att kapitulera är nog det som står på min agenda att öva på just nu i livet. Det känns tydligt. Så – tack för påminnelsen.

Vem hon är, världens bästa yogafröken? Hon heter Mariancila, och finns på yogastudion Lila shala.