I går kom jag hem och kände mig förväntansfull över en fredagkväll på tu man hand med käre maken, trött efter en arbetsvecka. Han hade förberett maten, fixat lite hemma och dammsugit. När jag pustat ut och satt mig, deklarerade han att jag hade en arbetsuppgift under kvällen. Att boka min resa till Thailand i mars.

!!!

Jag ska göra Kerstin sällskap till Koh Lanta för två veckor med sol, värme och yoga tillsammans med hennes ”yogafröken” Elisabeth (www.thaiyogamassage.se). Det var inte förhandlingsbart skyndade käre maken sig att säga när han såg att jag drog efter andan, fulladdad av invändningar. Jag satte mig alltså och bokade in något jag knappt visste vad det var. Nu – ett dygn senare – har det sjunkit in. Jag ska till Thailand! Mitt i denna mörka, kalla, isiga, långa, tröttsamma, mördande vinter, får jag åka till sol och värme.

För pengar som är hans, får jag åka bort för att få välbehövlig vila. Det är kärlek, mina vänner!