Ingen expert

Jag är inte expert på nånting, inget växer sig högre än något annat!

Allt eftersom den här bloggen har växt och antalet läsare blivit fler, har jag funderat på mycket på att också kunna använda den till att dela med mig av mina kunskaper och inte bara mitt liv. Det blir rätt enahanda i längden, tänker jag. Det finns ju gränser för hur intressant en person kan vara. Så har jag funderat en del över vad som gör en blogg intressant i mina egna ögon. De bloggar jag följer över tid har en mix av personlighet och någon form av kunnande de delar med sig av. Så att jag kan lära mig saker, eller inspireras.

Generalist, inte expert

Det vore rasande kul att kunna göra samma sak, eftersom jag har rätt mycket bagage, erfarenhet och kunskaper. Men när jag börjar tänka på det, hittar jag ingen nisch, ingen specialitet, inget jag är expert på. Inget jag kan sätta en stolt etikett på och explicit säga: DET HÄR kan jag, DET HÄR vill jag paketera lite snyggt och dela med mig av.

Jag är småbra på ganska mycket; ledarskap, pedagogik, att uttrycka mig i skrift, foto, vet hur man släktforskar, hankar mig fram i grafisk design, bra på att virka, hemmastadd i onlinemarknadsföring, hyggligt allmänbildad… Men är inte expert på något område. Alla blommor i min rabatt är ungefär jämnhöga. Jag har också en hel hög av livserfarenhet, men det är också svårt att formulera i ett CV, om en säger så.

Vill du lära dig mer?

Å andra sidan skulle inte det behöva begränsa mig. Om du vill veta mer om något av det jag är småbra på, så kan jag ju i och för sig dela med mig av det jag har. Hojta gärna i så fall, ge mig en hint. Det kan ju hända att jag på så sätt kan skrapa fram mer än jag tror, ”with a little help from my friends”!

 

2 reaktioner till “Jag är inte expert på nånting, inget växer sig högre än något annat!”

  1. Jag tycker du verkar ha ett otroligt bra ledarskapstänk. Det är ledande men också omfamnande och lyhört. Skulle gärna höra mer om dina tankar kring ledarskap. Kanske en cirkel?😊

    1. Hurra! Tack Aino, kanske det faktiskt är en idé att jobba vidare med. Får nog bli en distanscirkel i så fall, eller också bara en ”artikelserie” här på bloggen. Tusen tack för input!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.