Det har ju kommit något som kallas ”Facebookdödaren”, nämligen Google+. Namnet kommer sig av att man tror sig kunna konkurrera ut Facebook som socialt nätverk.

Jag gillar Facebook, så jag tycker inte det finns något anledning att kanske vara så drastisk att man dödar precis. Men så är jag intresserad och nyfiken på nya saker, och vill självklart prova. Google+ är ännu inne i ett betastadium, vilket innebär att man behöver en inbjudan för att ta del. Av kusin Jonas fick jag en inbjudan, och jag var inte sen att ansluta mig. Antagligen kommer Google+ snart att släppas fri, för nu har vi alla som är med möjlighet att bjuda in 150 personer vardera. Den exklusiva inbjudan tycks därmed ha spelat ut sin roll.

Ännu har jag ingen uppfattning huruvid Google+ är bra, dålig, bättre eller sämre än nånting annat, vare sig Facebook eller Twitter. Jag har alldeles för få kontakter där för att veta. Jag har läst mycket om det, och många anser att upplägget med att kunna dela upp alla sina kontakter vinner i längden, eftersom man kanske vill skriva olika saker till olika grupper (jobb, vänner, bekanta, affärskontakter etc). Men som sagt, jag har alldeles för lite erfarenhet för att säga vare sig bu eller bä.

Hur som helst – om du är intresserad, kan jag bjuda in dig till Google+. Det finns som sagt plats för 150 stycken, så skicka mig din mejladress på mariayoginibjorkman@gmail.com, så får du en inbjudan.