Vi hade julfest med medarbetarna i fredags kväll, en jättetrevlig julshow med middag och god dryck på en lokal i Visby. Dessförinnan hade vi en stunds glöggsamvaro (min bloggkompis Annika har bannlyst ordet ”mys”, och jag jobbar hårt på att efterleva hennes önskemål) på kontoret, där jag hade gjort i ordning lite varm glögg, pynt, godis och julklappar.

Jag lägger alltid stor vikt vid att välja meningsfulla och bra julklappar. Dessutom har jag i dom år jag har jobbat här, alltid skrivit ett personligt julkort med några rader om mina relationer till personen, dess utveckling under året etc. Många gånger har några av dom sagt mig att julklappen är sekundär, det är mina julord som är mest spännande att få.

I år fick dom en liten lerkruka med krydda i, inget märkvärdigt även om den är jättefin och gjord av en av våra lokala keramiker. Men de fick också veta att var och en av dom har skänkt ett barn i Kambodja skolmat för ett halvår framöver. Det kändes riktigt rätt för mig, och också för dom uppenbarligen.

Jag fick också en julklapp! Se bilden!! De vet att jag gillar whisky, ju rökigare desto bättre. Min favorit heter Talisker, och är dyr. I år kostade dom på mig den ändå, och jag blev glad och rörd. Nu står den där och väntar på att bli smuttad på, för det är enda sättet att ta sig an en härlig Talisker…