En kärleksfull julklapp som dom vet att jag vill ha

Vi hade julfest med medarbetarna i fredags kväll, en jättetrevlig julshow med middag och god dryck på en lokal i Visby. Dessförinnan hade vi en stunds glöggsamvaro (min bloggkompis Annika har bannlyst ordet ”mys”, och jag jobbar hårt på att efterleva hennes önskemål) på kontoret, där jag hade gjort i ordning lite varm glögg, pynt, godis och julklappar.

Jag lägger alltid stor vikt vid att välja meningsfulla och bra julklappar. Dessutom har jag i dom år jag har jobbat här, alltid skrivit ett personligt julkort med några rader om mina relationer till personen, dess utveckling under året etc. Många gånger har några av dom sagt mig att julklappen är sekundär, det är mina julord som är mest spännande att få.

I år fick dom en liten lerkruka med krydda i, inget märkvärdigt även om den är jättefin och gjord av en av våra lokala keramiker. Men de fick också veta att var och en av dom har skänkt ett barn i Kambodja skolmat för ett halvår framöver. Det kändes riktigt rätt för mig, och också för dom uppenbarligen.

Jag fick också en julklapp! Se bilden!! De vet att jag gillar whisky, ju rökigare desto bättre. Min favorit heter Talisker, och är dyr. I år kostade dom på mig den ändå, och jag blev glad och rörd. Nu står den där och väntar på att bli smuttad på, för det är enda sättet att ta sig an en härlig Talisker…

6 reaktioner till “En kärleksfull julklapp som dom vet att jag vill ha”

 1. Man blir glad åt julklappar som det ligger en tanke bakom.
  Jag vet inte hur många chokladkartonger jag fått i jobbet,Ingen gillade choklad, barnen ville ha marsipan och skumjultomtar. Jag skulle blivit glad åt en flaska, dock inte rökig
  whisky – lite fin rom är välkommet här.
  I några av mina julklappar ligger en get till någon familj i Kenya.
  Vi har fadderbarn i Kenya, en flicka som är 10 år.
  Ha nu en riktig skön jul.
  Kram Viola

 2. Whiskyn får du behålla (har försökt men kan inte tycka om det tyvärr) men jag stjäl gärna idéen med en personlig julhälsning! Jätte bra julklapp för den delen. Jag ska köpa dem en fritös… 😀

 3. Vilken bra klapp du gav dem, jag glömmer aldrig det året vi på mitt arbete fick en fritös i julklapp, vilken konstig onödig pryl! Det du gav var meningsfullt och så fint med personliga kort. Skulle gärna smutta på några droppar av din julklapp! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.