Liksom varje år, pratas det nu i post Almedalen-tid om att det inte syntes några gotlänningar på gator och torg under den vecka då ”hela” medie- och politiksverige är här. Jag håller inte med!
När någon säger att hen inte sett några gotlänningar, är det då inte egentligen så att vederbörande inte sett några bekanta? För det syns väl inte annars på något utmärkande sätt att en är gotlänning, eller?
Jag hade förmånen att stå en hel del i ABFs tält på Cramérgatan, där vi mötte massor av människor som stannade och pratade. Det var i dessa samtal vi kunde få veta vem det var vi talade med. Det var företagare, föreningsmänniskor, wanna be:s, blivande författare, nyfikna, boende i Sverige, boende utomlands, fastlänningar och gotlänningar i en salig blandning. Några av gotlänningarna kände jag igen, men de flesta faktiskt inte. Det var nya bekantskaper, men de var gotlänningar.
Så har en enbart gått på gatorna och inte mött så många bekanta ansikten, behöver det inte betyda slutsatsen att gotlänningarna inte besöker Almedalsveckan. Jag vet att många gjorde det!