Det här med Internet, är ju något väldigt stort och ogripbart. Sociala medier finns vi ju i nästan alla människor nu för tiden, åtminstone i Sverige. Det finns dock fortfarande en klyfta mellan oss som har enkel tillgång till Internet och dem som inte har. Det går att läsa om i rapporten Svenskarna och Internet som är kul läsning om en är intresserad. Tillgängligheten till Internet kan ha så många ansikten!

Sociala medier är kul och interagerande, och alla har de olika karaktärer och syften. Själv har jag konton där jag är mer eller mindre aktiv på Facebook, Twitter och Instagram. Jag finns även på Pinterest och LinkedIn, men inte särskilt aktivt. Jag har prövat Snapchat, men fattar inte grejen. Det är nog helt och hållet en åldersgrej, bara att acceptera. Det roligaste med Snapchat är alla filter en kan använda sitt eget arma fejs till, för att skojsa till det lite!

Mitt i allt det här har jag min blogg, min alldeles egen plats i sajberspejs. Övriga plattformar som de jag har beskrivit ovan äger någon annan, de kan ändra skepnad, utseende och villkor utan att du som användare har något att säga till om. Men bloggen, den äger jag, den rår jag över och den är bara min. Därför låter jag den vara navet i min Internetnärvaro.

Livsluften på bloggen är läsarna, och därför önskar jag ju att bloggen sprids och får många som läser den. Det sporrar och det utvecklar mig, det motiverar mig att skapa varierande och intressant innehåll, att utveckla bloggen till att bli något mer än bara min plats att skriva av mig på. Du som läsare kan hjälpa mig med det, genom att sprida bloggen i dina egna sociala medier. Läser du ett inlägg du gillar, dela det gärna på FB eller Insta eller var du finns. Ingen blir gladare än jag!

Och vill du följa mig i andra sociala medier hittar du några exempel på var jag finns, här (det går även att klicka direkt på knapparna längst upp i högerspalten):

Instagram – Mariayogini

Twitter – Mariayogini

LinkedIn

När det gäller Facebook är jag ganska restriktiv. Jag godkänner alltså inte vänförfrågningar från andra än såna jag har någon form av relation till, vi behöver inte nödvändigtvis ha mötts. Men dig kanske jag har det med, och vi ännu inte är vänner på FB, då tycker jag du ska göra en vänförfrågan. Och som sagt – dela gärna blogginlägg du gillar i dina sociala medier, så blir jag extra glad!