Budgettider

Den här veckan har till stor del präglats av budgetarbete. Jag har haft besök av vår SamC (Samordningscentral, som bokför och sköter vår ekonomi) på jobbet, från Karlstad. Vi har bl.a. tittat på hur vi ska tänka när det gäller 2011.

Ingen lätt sak. Folkbildningen har inte högsta prioritet i samhället, och vi lever ett tufft liv. Vi behöver många som kommer till vår verksamhet, samt aktiva medlemsorganisationer för att klara oss bra. Vi ligger ständigt på marginalen, och det sliter sannerligen. Men ändå behövs folkbildningen, tror jag och säger vi. Men vad är folkbildning i dag? Knappast samma sak som när min organisation bildades för snart 100 år sedan. Kanske ligger sanningen i betraktarens ögon även här.

Vad är folkbildning för dig?


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Budgettider”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Petra – det är nog ungefär så jag funderar också.

  Eva – wich I could! Men jag tror inte det där tråkiga gör sig självt då, jag är liksom ansvarig… Måndagen den 25 oktober ska jag ha min dag! Och visst är den härlig, bilden!

 2. Profilbild för Evas värld

  PS vilken underbar liten "computer"bild!

 3. Profilbild för Evas värld

  Jag får rymningsreflexer när jag hör om budget…. Så rym snart du också – när ska du ha din egen "lyxdag"?

 4. Profilbild för Petra

  Åh, vilken svår funderarfråga – såhär på fredagkvällen mitt i Idol. Folkbildning får människor att växa, utifrån där de är. Folkbildning får även människor att se var de är – och den får dem att vilja och våga växa. Just modet är en viktig uppgift.

  Folkbildningen i dag sker i andra former än tidigare, det är givet. Men även om formen varierar och förnyas så är ju innehållet och uppdraget att få människor att växa. Form och innehåll – den vanliga diskussionen.

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.