Äntligen har jag kommit till skott och ändrat utseende på bloggen! Jisses, så länge jag har hållit på och testat fram och tillbaka…

Jag har ju innerst inne vetat att bloggen inte var optimalt uppbyggd tidigare, men jag gillade den ändå. Insåg ändå till slut att om jag vill att varje läsare ska komma tillbaka – och det vill jag givetvis! – måste jag skärpa den lite. Göra den enklare, renare, mer lättnavigerad – det ska vara en tydlig så kallad ”header”, det ska vara enkelt att hitta till sidor, etc.  Länge har jag letat efter det perfekta temat, nu har jag hittat ett som funkar. Vet inte om det är optimalt, i alla fall kändes det inte YES! i magen av det. Men det fyller mina krav, det får räcka för nu. När jag letade teman, hittade jag så många roliga, busiga, kreativa. Men så är jag tvungen att ta hänsyn till läsbarhet, responsivitet (att det ska funka lika bra på mobil och padda som på dator, jätteviktigt!) och så vidare. Och då blir det genast liiiite tristare…

Nästa steg var att välja typsnitt. Herregud, vilken djungel typsnitt är! Det vet jag ju, jag letar och testar massor av typsnitt i mina grafiska arbeten (ska ju också ha det som återkommande tema på bloggen, se första tipset här), men nu blev det riktigt jobbigt!

Antagligen är det så, att det här typsnittet jag just nu valt, inte alls är vad jag skulle vara rekommenderad att använda. Jag känner verkligen det på mig, det är gränsfall till att vara svårläst. Men jag vill lätta upp utseendet en smula i alla fall, och jag tycker att med detta typsnitt blir det lite mer lättsamt? Eller? Blir det bara svårläst? Kommentera gärna vad du tycker, helst här i kommentarsfältet. Jag bryr mig verkligen om vad du som läser det här tycker. Det är du som bestämmer!

Det jag genast lärde mig när jag laddat ner det här temat, är att längre förklarande text till bilder måste ske i brödtext och inte i bildtext (se förra inlägget så förstår du vad jag menar).

För att det också ska vara med en bild i det här inlägget, så bjuder jag på denna:

FullSizeRender-2

Här satt jag nu i eftermiddag, när jag arbetade med bloggen. Vår altan vid stugan – universums medelpunkt känns det som just nu. Klockan är cirka 18:00, det är 23 grader varmt i skuggan. Jag sitter i halvskugga och det är knappt en vindfläkt. Vi bor i skogen, så det är tyst. Det enda jag hör är käre makens ihärdiga snickrande på baksidan av huset, vilket visar att vi båda sysslar med det vi gillar mest, och sockenkyrkans klockklang. En och annan humla svischar förbi, och fortfarande kvittrar någon fågel lite försiktigt. Annars – helt tyst.