Woop woop – nytt utseende på bloggen!

Äntligen har jag kommit till skott och ändrat utseende på bloggen! Jisses, så länge jag har hållit på och testat fram och tillbaka…

Jag har ju innerst inne vetat att bloggen inte var optimalt uppbyggd tidigare, men jag gillade den ändå. Insåg ändå till slut att om jag vill att varje läsare ska komma tillbaka – och det vill jag givetvis! – måste jag skärpa den lite. Göra den enklare, renare, mer lättnavigerad – det ska vara en tydlig så kallad ”header”, det ska vara enkelt att hitta till sidor, etc.  Länge har jag letat efter det perfekta temat, nu har jag hittat ett som funkar. Vet inte om det är optimalt, i alla fall kändes det inte YES! i magen av det. Men det fyller mina krav, det får räcka för nu. När jag letade teman, hittade jag så många roliga, busiga, kreativa. Men så är jag tvungen att ta hänsyn till läsbarhet, responsivitet (att det ska funka lika bra på mobil och padda som på dator, jätteviktigt!) och så vidare. Och då blir det genast liiiite tristare…

Nästa steg var att välja typsnitt. Herregud, vilken djungel typsnitt är! Det vet jag ju, jag letar och testar massor av typsnitt i mina grafiska arbeten (ska ju också ha det som återkommande tema på bloggen, se första tipset här), men nu blev det riktigt jobbigt!

Antagligen är det så, att det här typsnittet jag just nu valt, inte alls är vad jag skulle vara rekommenderad att använda. Jag känner verkligen det på mig, det är gränsfall till att vara svårläst. Men jag vill lätta upp utseendet en smula i alla fall, och jag tycker att med detta typsnitt blir det lite mer lättsamt? Eller? Blir det bara svårläst? Kommentera gärna vad du tycker, helst här i kommentarsfältet. Jag bryr mig verkligen om vad du som läser det här tycker. Det är du som bestämmer!

Det jag genast lärde mig när jag laddat ner det här temat, är att längre förklarande text till bilder måste ske i brödtext och inte i bildtext (se förra inlägget så förstår du vad jag menar).

För att det också ska vara med en bild i det här inlägget, så bjuder jag på denna:

FullSizeRender-2

Här satt jag nu i eftermiddag, när jag arbetade med bloggen. Vår altan vid stugan – universums medelpunkt känns det som just nu. Klockan är cirka 18:00, det är 23 grader varmt i skuggan. Jag sitter i halvskugga och det är knappt en vindfläkt. Vi bor i skogen, så det är tyst. Det enda jag hör är käre makens ihärdiga snickrande på baksidan av huset, vilket visar att vi båda sysslar med det vi gillar mest, och sockenkyrkans klockklang. En och annan humla svischar förbi, och fortfarande kvittrar någon fågel lite försiktigt. Annars – helt tyst.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Woop woop – nytt utseende på bloggen!”

 1. Profilbild för Linda Björck

  Jag hittade hit efter du kommenterat på min sida. Typsnittet går att läsa men tänk på att det är många som läser via mobilen och jag upplever att det är lite svårläst även om det går att se. Denna kommentaren gör jag via min mobil och då är det svårläst eftersom det är samma typsnitt som används även när jag skriver en kommentar.
  Tänk även på hur detta stämmer överens med ditt personliga varumärke och vad du signalerar genom detta typsnitt. Jag hade valt ett mer traditionellt typsnitt.
  Ser även att sidfötterna inte är ändrade, men det kommer säkert inom kort 🙂

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Hej Linda, och tack för konstruktiv kommentar! Du är proffs, och jag VISSTE innerst inne (som jag också skriver) att den som kan det här inte skulle rekommendera det här typsnittet. Inser att du har rätt, därför att det gnager också lite i mig att det inte blev 100%… Och visst är det så att jag har sidfot och lite annat att fixa till också. Tack för att du läste och kommenterade, det är värdefullt!

 2. Profilbild för Tua Andersen
  Tua Andersen

  Om någon tycker detta typsnitt är svårläst är det kanske läge att besöka optikern ?
  Jättefint och samtidigt lättläst. Jag ”gillar’t” som en viss annan person skulle sagt! ?

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack för kommentar på det. Särskilt tack för att du svarade som jag vill! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.