Jag börjar dagens inlägg med att lägga in en bild på det käraste jag har, eftersom det är Alla hjärtans dag i morgon. Lite i förskott, men ändå.

Ibland längtar jag väldigt efter Sara, men hon har sitt eget liv nu. Dock hörs vi på telefon nästan varje dag, ibland flera gånger om dan. Jag är så glad att hon ringer och ringer och ringer…

Käre maken får jag njuta av dagligen, som tur är. Älskar er båda!

*****************************************************
Det är mycket om värdskap i mitt liv just nu. Värdskap och bemötande. På jobbet försöker vi få till ett samarbete med Värdskapet AB i Stockholm, för att sätta ihop ett utbildningspaket kring just detta – värdskap och bemötande.

Egentligen är det elementära saker, detta hur man bemöter varandra. Handlar kort sagt om sunt bondförnuft, kan man tycka. Men tyvärr verkar det vara något som måste påminnas om, för jag är nog inte ensam om att inte alltid ha känt mig välkommen. Eller? Det är precis det det handlar om, att få folk att känna sig välkomna.

Inom turismen är detta viktigt, och på Gotland väldigt aktuellt. Vi har just fått ett nytt varumärke som väl borde kompletteras med ett beteende som gör att alla som besöker vår ö känner sig välkomna och vill komma tillbaka. Kanske till och med flytta hit! Detta vill vi på ABF bidra med, genom att skapa Värdskapsakademi Gotland tillsammans med Värdskapet AB. Ett spännande samarbete med många goda idéer som jag tror mycket på. Håll alla tummar!

Min egen riksorganisation har mycket att lära sig om detta. Det har hänt något där, det är svårt att få kontakt. Svårt att få svar på mail, svårt att få kontakt via telefon. Inga svarsmeddelanden eller frånvaromeddelanden. Som ett svart hål, på sina håll och kanter. Mycket egendomligt. Gäller inte alla, men tillräckligt många för att det ska vara kännbart för oss ute i landet. Är varken välkomnande eller särskilt förnuftigt, tycker jag.

Alla är värda ett leende när man möter dom. Ett intresse. Ett lyssnande. Ett svar. Alla är värda att känna sig välkomna. Det är vanligt sunt bondförnuft och väldigt, väldigt enkelt att praktisera. Le, och se den du möter. Sen ger det sig självt, och du får samma tillbaka.

*****************************************************

I kväll ska vi på hockey, Visby-Roma möter Väsby. Sen väntar en helg med lite blandat; tvätta ett par maskiner, läsa lite bok, lösa lite korsord, förhoppningsvis få promenera om vädret tillåter och det inte kommer mer snö. Antagligen blir det lite arbete också, och vem vet – något inlägg i bloggen kanske!