Vardag igen

Tillbaka hemma efter en omtumlande helg så tar min vardag vid, nästan som om ingenting hänt. Måndagen ägnade jag åt Regionfullmäktige; jag är inte ledamot men jag brukar ändå vilja hänga där och bevaka Socialnämndens intressen. Som dess ordförande är det bra – för att inte säga nästan nödvändigt – att lyssna till debatten i fullmäktige eftersom frågor berör vårt område. Och jag är dessutom ledamot i Regionstyrelsen, ännu ett viktigt skäl.

Resten av veckan ser synnerligen blandad ut;

Tisdag

Förmiddagen blir kontorstid på ABF då jag räknar med att arbeta en del med hemsidan, och sen har vi personalmöte över lunchen då vi ska diskutera vårt behov av IT- och teknikstöd. På eftermiddagen är jag kallad till Region Gotlands koncernmöte, där ett budgetförslag för 2018 ska presenteras.

Onsdag

Även denna förmiddag blir det kontorstid och ABF-arbete, hemsidan och Kulturbanken, och eftermiddagen bjuder på ett spännande kunskapsseminarium om samverkan mellan förvaltningar inom Region Gotland kring till exempel frågor som rör barn och ungdomar. 

Torsdag

Ännu en förmiddag på ABF (då jag bland annat räknar med att fördjupa mig i uppdatering av vårt videokonferenssystem, samt börja kika på lite broschyrproduktion), efter lunch kliver jag in i politikerrollen för att delta i ett möte om Region Gotlands och Polisens medborgarlöften. Sen tillbaka i ABF-skorna för att delta i studieutskottssammanträde med en av våra medlemsorganisationer, och till kvällen tar jag på mig politikerkappan igen! Då ska jag delta i en ledarskapsutbildning som Socialdemokraterna och ABF anordnar. Där är jag deltagare i egenskap av S-gruppledare.

Fredag

Fredagarna brukar jag hålla som de dagar då jag fångar upp frågor och arbetsuppgifter som inte hunnits med under veckan. Det handlar ofta om att gå till botten i mina olika mejlkorgar, ringa samtal och annat som eftersatts av olika skäl. Då har jag alla kappor och skor på mig, blandar mina roller och uppgifter hej vilt. Den här gången blir det bara förmiddagen, för på eftermiddagen deltar jag (som politiker) i ett möte inför sommaren i Visby som handlar om ”God ordning på stan”.

Helgen 

Vädret ser lovande ut till helgen, så jag tror bestämt det blir ett par dagar på landet!

Hur ser din vardag ut den här veckan? Det är jag lite nyfiken på.


av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Vardag igen”

 1. Profilbild för Helena Roth

  Igår höll jag workshop för 1/3 av förskolepersonalen i en skånsk kommun, tillsammans med en kollega (1/3 + 1/3 av dem höll vi samma workshop för i fredags).
  Idag gått en coachwalk, varit på möte hos kund och tar det nu lite lugnt innan det är dags för infoträff för Better Globe i Malmö.
  Imorgon möte hos kund och sen ska jag djupdyka i det sista i en kvalitetsmanual jag skriver åt en annan kund, som jag ska på heldagsbesök hos på torsdag.
  Fredag ska jag delta i näringslivspanelen för UF-företagare på en gy-skola i Malmö, innan jag ska fånga ihop trådarna från kvalitetsmanualen innan det blir körfest på kvällen.
  Lagom varierad vecka med andra ord! Och så klart ska det även ges utrymme till bloggande och kommenterande, till promenader och cykelturer och gröna smoothies och middagslagning tillsammans med familjen och… ja – du vet: Livet!

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Haha, där bräckte du min vecka rejält! Jisses, så många tvära kast, men samtidigt dynamiskt och kul. Hoppas du får andas i helgen!

 2. Profilbild för Anna

  En varierad vecka för dig låter det som. Spännande! Jag satt och jobbade hos en kollega i branschen i går, idag är det jobb hemma i myskläder, båda dessa dagarna har ägnats åt produktion av webbplatser. Imorgon åker jag till Sthlm för kundmöten i två dagar. Fredag blir det Göteborg med kundmöten. Till helgen har jag inte mycket planerat, det är skönt efter en veckas flängande.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Skön mix. Gillar särskilt det där att faktiskt kunna gå i myskläder och jobba, jag gör ett betydligt bättre jobb i bekväma kläder och i avspänd miljö!

 3. Profilbild för Marie Johansson

  Låter som att du har många spännande och viktiga uppdrag Maria. Jätteroligt och viktigt att hitta rätt balans. Bra att ta ett par dagar på landet och ladda batterierna 😉
  Själv ska jag på en föreläsning i dag om at skapa balans i mitt företag. Hoppas på mycket inspiration och konkreta tips.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Föreläsningar som påfyllnad är inte dumt. Hoppas det blir så mycket inspiration att du kan dela med dig på bloggen! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.