Alla vill vara i Visby!

Om någon – händelsevis – har missat det, pågår Almedalsveckan just nu. Större än någonsin, över 1.000 seminarier på sex dagar. Den nedre delen av innerstan ner mot hamnen, svämmar över, kryllar, vimlar av folk. Journalister, politiker, lobbyister, turister, kända och okända gotlänningar och fastlänningar i en salig blandning. Vädret gör naturligtvis sitt till, stan blir en formidabel tummelplats, som en kokande samhällsgryta.

Kändisfaktorn är hög, mycket hög. Minglet är tröttande, mycket tröttande.

Härom dagen stod Bosse och jag i hamnen och tittade på de fantastiska skapelserna som folk seglar hit med. (Jisses, är det verkligen ekonomisk kris i landet?) In stävar en jättestor segelbåt som har spanat in sig på ett minimalt utrymme mellan två andra i gästhamnen. Precis där vi står. Vi var överens om att det aldrig skulle gå för den båten att komma in, men – med god vilja och hjälp från medkaptener så gick det bra ändå. Se bilden!

Alla vill vara i Visby, och man TRÄNGER sig in för att få plats!

I kväll ska Petra och jag mingla rödgrönt, med Mona Sahlin, Peter Eriksson och Lars Ohly. Antagligen några till, också…

5 reaktioner till “Alla vill vara i Visby!”

 1. Eva – att komma i höst är en utmärkt idé. Efter vecka 32…

  Pia och Annika – frågan är om man måste känna just invasion – varför inte bara att det är vänner som gästar… ska jag säga!

  Vi lever på sommargästerna, men det är rätt roligt att raljera om dom!

 2. I Visby vill jag gärna vara, bara inte under denna vecka. Men kanske kommer jag i höst, sitter och skriver en vecka när det är tyst och lugnt.

 3. Riktigt så mycket folk är det kanske inte i Norrtälje… men det är närapå. Vi ligger rätt högt på turistlistan i Sverige.

  Men det är väl så med oss Norrtäljebor också… vi får dela med oss av idyllen!

  Njuta av sommaren får man ju i alla fall lov att göra!

  Kram på Dig och njut!

 4. Fint namn på båten! Tingeling, tingeling…
  Brukar alltid vara jobbigt för dem som bor på en ort när den invaderas p.g.a. diverse arrangemang. Men Visby är en så skön stad att ni helt enkelt får lov att dela med er av härligheten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.