Trädgårdsbestyr

Så var vistelsen i Lunda över för den här sommaren, vi har haft riktigt härliga dagar. Umgänge, sol och värme. När vi skulle hem hade vi i vanlig ordning glömt hur det är att åka på Gotlandsbåten mitt i sommaren, och tittade gapande på alla hysteriska turister som tutade och körde om varandra i färjekön. Denna rädsla att inte komma med, denna strävan efter att vara först på och först av.

Hemma väntade dignande hallonbuskar, där hallonen börjat ramla av. Så fort det går när det väl börjar mogna! Jag plockade det allra mognaste, runt 5 liter härliga söta bär. Gott i morgongroggen och tillsammans med vaniljglass, nu fyller vi på i frysen.

Från Lunda fick vi med oss en ledsen magnolia, som aldrig har trivts där. Fel växtzon, säger expertisen. Vi blev erbjudna att adoptera olycksbarnet, och nu har det fått sin nya hemvist i vår gräsmatta. Här kommer den att trivas, där den står som välkomstkommitté tillsammans med forsythian vi fick av mormor för två år sedan.

Lite skönt att vara hemma, faktiskt!

5 reaktioner till “Trädgårdsbestyr”

 1. Eva – du är nog inte ensam, det mesta i de trakterna har torkat bort. I Norrtälje där jag var, tonade allt i gult. Men jag håller med dig – det är det värt för att få den eftertraktade värmen som vi längtade efter i vintras!

 2. På min ö har allting torkat bort, det blir bara en näve svarta vinbär i år och hallon til en paj ungefär. Men jag klagar inte, det har varit så underbart med värme och att sova med öppna dörrar och fönster. Här i Jämtland är nätterna iskalla för övrigt!

 3. Viola – så roligt att höra av dig! Just nu är även jag hemskt dålig på att läsa bloggar, det är för mycket annat som drar. Desto gladare blir jag att du tittar in!

  Petra – jag har sura röda vinbär också. Men dessa tar jag inte hand om, det får fåglarna göra.

 4. Sådana goda hallon! Hemma har jag mängder av (sura) röda vinbär. Ett byte? Nej, trodde väl inte det.

  Även jag har en magnolia som befinner sig i helt fel växtzon. Den ska klara I-III och vi har V, samma som Norrlandskusten (av någon märklig anledning). Men ingen har berättat detta för min lilla buskmagnolia, så den mår alldeles utmärkt där den står!

  Kram
  Petra

 5. Jag har satt mig vid datorn en stund i väntan på folk som skall dyka upp i eftermiddag. Det var ett tag sedan jag läste i din blogg.
  Det har varit trevligt och omväxlande. Avundsjuk är jag på dina hallon. 40 kronor för en halv liter kostade hallonen på torget. Hoppas att vildhallonen på landet inte torkat, jag åker dit på söndag.
  Magnolia är en underbar växt, hoppas den trivs hos dig.
  Ha en fortsatt härlig sommar.
  Viola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.