Hej, jag är tillbaka! Från flödande sol, palmrassel, yoga i soluppgången, Chang-öl, delikata kryddstarka rätter, sand, bambuhyddor, daglig massage…

Har varit hemma några dagar, men ni vet hur det är. Mycket att stå i. Nu börjar jag komma in i gängorna på allvar, även tidsförskjutningen börjar ge sig. Sex timmar åt fel håll känns, nämligen.

När den här bilden togs, hade vi bestämt oss för att vandra på stranden för att hitta ett ställe att ta en klassisk paraplydrink på. Vid vårt hotell fanns inget sånt, däremot flödade vår strand Klong Khong över av laid back bambuhyddor att beställa både mat och dryck i. Sagt och gjort.

Dock – det här stället visade sig vara muslimskt, och serverade därmed ingen alkohol. Vi artiga svenskar gjorde inte det vi tänkte och helst önskade – reste oss och gick till ett annat ställe. Nej, vi satt artigt kvar och beställde in varsin… kaffedrink. Nåja. Den var väl god. Möjligen kan det vara kaffedrinken som gör att jag ser lite betänksam ut på bilden, men skenet bedrar. Jag njuter, det är sant! Av havet, bruset, utsikten, den ljumma vinden, sanden mellan tårna och vetskapen om att när vi sätter oss på nästa ställe så är det för att beställa in en efterlängtad piña colada.

För det gjorde vi sen.

Om ni kunde ana så skönt jag har haft det. Och nu är jag snyggt brunbränd, precis lagom. Tänk om det kunde få hålla i sig – både min känsla och min solbränna!