Nu ryker skjulet!

Invid vår vackra vedbod finns en tillbyggnad, ett skjul. Förre ägaren smällde nog upp det för att ha ett allmänt bra ställe att förvara ännu mer saker på – virke, redskap etc. Faktum är att vi har VÄLDIGT mycket utrymme för den typen av saker, varför just den här tillbyggnaden hela tiden har känts – för mycket. Dels har den stört vedboden balans, dels – och inte minst! – har den skymt en massa fin utsikt över våra nejder!

Nu är den på väg att bli ett före detta skjul. I helgen har merparten av innehållet förpassats till ömsom bättre förvaringsställen, ömsom brasan, ömsom tippen-högen. En del av virket tänker Bosse använda till vår kommande bastu (!), resten är rätt dåligt och kommer att gå via vår vedbod vidare in i våra spisar för att tjäna oss under kyligare årstider. Vi började såga ner en del av virket i dag, resten får bli vid senare tillfälle.

Nu återstår ”bara” reglarna för tak och vägg att ta bort, det blir nog med motorsågen tror jag. Sen är det fri sikt över åkern!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Nu ryker skjulet!”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Annika – faktum är att när man väl börjar, och när man är två – då går det rätt geschwint!

  Eva – du har så rätt! Det var därför jag medvetet valde det ordet, för att riktigt trycka på hur bra det är att bli av med det!

  Pia – nja, än har ditt tips inte funkat. Den här bilden fick jag in på annat sätt. Problemet är mer komplicerat än att fördjupa sig i här, så jag tror jag besparar er alla det!

 2. Profilbild för Pia

  Skjul är aldrig några vackra byggnader!
  Ser också att Du har fått in en bild, hjälpte mitt tips?

 3. Profilbild för Evas värld

  Bara ordet skjul låter som något som stör utsikten

 4. Profilbild för Annika

  Det blir mycket snyggare utan utbyggnaden. Så får den fina vedboden komma fram ordentligt. Men vilket jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.