Jag avslutar det ena kapitlet efter det andra nu dessa veckor, avseende mitt politiska uppdrag.

Mitt sista Socialnämndsmöte

I onsdags genomförde jag mitt sista möte som ordförande i Socialnämnden, och vilken dag det blev! Sorglig och festlig på en och samma gång. Vi har alltid trevliga möten med gemytlig stämning, men den här gången blev den till och med uppsluppen mellan varven. Jag kommer att minnas mitt sista Socialnämndsmöte som ett glatt sådant, även om jag grät på slutet. Jösses, så blödig jag är!

Mot slutet blev jag så fantastiskt uppvaktad att jag inte kan fatta det. Blommor och presenter, samt helt fantastiska ord. Jag tycker själv att jag har gjort några bra saker under min tid som ordförande, har ett och annat att vara stolt över, men allt det jag fick höra av politikerkollegor och tjänstepersoner på förvaltningen i onsdags var mer och vackrare än jag nånsin kunnat föreställa mig. Jag skrattade och grät om vartannat!

Tårtkalas

Här är vi, Socialnämnden på Gotland, förstärkt med ett par tjänstepersoner från förvaltningsledningen.

Vi avslutade dagen med tårtkalas, och sen var det dags för den traditionsenliga filmen som på ett kortfattat sätt sammanfattar vad vi beslutade. Socialförvaltningens outtröttlige kommunikatör Thomas Zielinski (som syns tillsammans med mig på bilden överst) riggade som vanligt upp med stativ, mikrofoner och lampor, testade vinklar, ljus och ljud. Han är perfektionist, men så blir det också bra i slutet. Det syns på filmen att jag är både väldigt trött och lite rödgråten, men så fick det bli den här gången. Vill du se, så ligger filmen sist i det här inlägget.

Det var inte bara jag som gjorde mitt sista möte, även sköningen till höger – Jonas Niklasson, andre vice ordförande, har valt att lämna sitt uppdrag efter detta möte. Bredvid sitter en annan klippa, Lena Stenström.

 

 

 

 

 

Efter allt, så blev jag upphämtad av käre maken som vallade runt mig på stan en stund, i fantastiskt soligt och skönt väder (det varade inte så länge, efter en stund öppnade sig himlen. Vi hann undan, dock). Avslutade sen dagen med ett perfekt yogapass.

Tack alla som gjorde min dag, jag kommer att minnas den med ett leende väldigt länge!