Människobränsle

 

På senare år har vi blivit allt mer medvetna om matens betydelse för hur vi mår. Våra celler byts ut hela tiden, och de är uppbyggda av det vi stoppar i oss. Vi är verkligen vad vi äter, och hur kan då något vara viktigare än att lägga ner krut på att hitta kvalitet? Ekologiskt, enkelt, närproducerat…
Ibland hisnar jag lite när jag tänker på vad vi gav vår dotter när hon var liten. Men för 25 år sen var vi inte särskilt upplysta!
 
Läste en artikel i Expressen härom dagen om hur Mamma Scans färdiga köttbullar tillverkas. Jag borde inte vara förvånad, men känner mig ändå riktigt äcklad när jag läser det och funderar över hur många gånger jag själv ätit färdiga köttbullar. Jämför det med att göra en smet av ekologisk köttfärs, ekologiska ägg, ekologisk grädde och lite goda kryddor för att ”trilla” egna köttbullar! Att de sen är lite olika stora, lite knyckliga och lite ojämnt stekta gör dem ännu godare.
 
Läs artikeln och ta dig sen nån minut och fundera över om du tycker det är bra för din kropp att gå till kyldisken och greppa en förpackning Mamma Scan nästa gång. Eller om det är värt några kronor extra och lite tid att mata cellerna med äkta vara istället.
http://www.expressen.se/mat-och-dryck/kottbullar-badas-i-talg/

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Människobränsle”

 1. Profilbild för Pia

  Mamma Scans kommer inte innanför mina dörrar längre. Förstår inte hur jag kunde ge det till barnen när de bodde hemma, bara för att det gick fortare att tillaga. :/ Nej, tacka vet jag hemlagat!

 2. Profilbild för Maria Björkman

  Visst är det oslagbart med hemlagat, Birgitta!

 3. Profilbild för Birgitta Johansson
  Birgitta Johansson

  Skall man äta köttbullar så skall det vara hemmagjorda annars får det vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.