Vi är framme vid kvällen före julafton, och det ni skulle se om ni kikade in hemma hos mig just nu är familjen som börjar samlas framför TVn med varsin bingolott för att se på uppesittarkväll medan skinkan står i ugnen. Granen kläddes redan i går kväll, i dag har de sista klapparna slagits in, den sista maten köpts, knäck har kokats och vörtbröd har bakats, och det har allmänt pysslats här hemma. På godisbordet står glöggen varm i sin kolv, och det är gott att gå och smutta lite då och då.

Vi går verkligen all in när det gäller julfirandet, och är rätt traditionella. Det är ju också så att vi de senaste åren har firat julen hemma bara varannat år, vilket gör att vi tycker det är extra härligt att frossa i allt som hör julen till. Känner stor tacksamhet över den sköna samvaron vi får ha nu, några dagar.

I morgon är det julafton, och den blir lika traditionell. Risgrynsgröt till frukost, samvaro och spela spel, kanske ta en promenad. Kalle Anka klockan 15, därefter julbord följt av julklappsutdelning. Jag håller för fullt på och försöker få till rim, eller åtminstone små ledtrådar, till varje paket.

Vilken tur jag har, som har förutsättningarna att fira jul på det här viset. Tacksam!