Jag tror jag vågar säga att det känns bättre

Jag tror jag vågar säga att det känns bättre

Jag vet att många är intresserade av hur det går med hälsan och livet för mig, mår jag bättre? Tänkte återrapportera lite, i all enkelhet. Alla inlägg om min resa mot bättre balans finns under Om mig/Min resa mot balans.

Nya kostvanor

De senaste veckorna har jag efter bästa förmåga försökt äta efter min blodgrupp (något som tydligen retat upp en av öns ledarskribenter, fascinerande) samt utesluta socker och gluten ur kosten jämte att tillföra nya kosttillskott som jag lärt mig påverkar hormonellt på ett gynnsamt sätt.

Det är inte helt enkelt att ställa om, så jag är snäll mot mig själv och låter det ta tid. Ta ett steg i taget, det tar tid att lära sig och förstå. Det är heller inte hela världen att göra det successivt, det är en tjänst jag gör både mig själv och omgivningen. Jag ska alltså både tänka glutenfritt och huvudsakligen vegetariskt, det är en jädra omställning mot hur jag har levt. Att lära mig tycka om fisk, t.ex. Jag har aldrig varit någon fiskälskare, så det är en utmaning. Men jag har bestämt mig för att försöka!

I mångt och mycket handlar det om att byta ut saker, bara. Det gäller att hitta en väg som gör det enkelt i längden, annars kommer det aldrig att gå. Så länge har jag varit med, att jag vet att det funkar så. Tricket för att slå in på rätt väg är dock att göra de rätta valen så ofta du över huvud taget kan. Går det inte för att det saknas på menyn just där och då, så går det inte. Men finns möjligheten, ska de rätta valen göras. Varje stund, varje dag. Det ger hållbar effekt, och till slut behöver du inte tänka efter.

Skört

Jag tror jag vågar säga att det känns bättre. Lägstanivån har höjts, kanske jag försiktigtvis ska säga för att inte förhäva mig. Jag har lite bättre energi, depåerna töms inte lika fort, hjärndimman är inte så ofta förekommande och det var flera veckor sen jag kände av någon yrsel. Det gör mig så himla glad, samtidigt som det är en utmaning. Jag får öva på att hushålla med energin och inte göra av med den direkt. Att använda energin till saker som ger mig ännu mer energi i längden, i stället för att använda den till att bränna på. Det är lite klurigt, men jag håller på att lära mig! Nånstans är jag också djupt ängslig över hållbarheten i mitt mående, jag vågar nästan inte tro att det kanske har vänt och är på rätt väg på riktigt. Det känns skört.

Cykeldags

I och med att yrseln har gett med sig nästan helt, kan jag också börja cykla igen. Hurra! Jag har helt enkelt inte vågat så som jag har känt mig, men nu är det baske mig dags. Snart tänker jag göra i ordning cykeln och börja sällskapa med den igen de dagar som det fungerar. Det gynnar också vägen mot balans, vardagsmotion är outstanding för välbefinnandet.

Kostlistor

När det gäller blodgruppsätandet, så håller jag fortfarande på och fixar till lättlästa listor som jag – när de är klara – ska dela med mig av här på bloggen. Har bara så lite tid att syssla med det, så det blir en stund då och då. Hav tålamod!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Jag tror jag vågar säga att det känns bättre”

 1. Profilbild för Charlotte

  Vad glädjande att höra att du har hitta något som passar för just dig. Det är intressant att ta del av olika människor väg till hälsa och jag önskar dig lycka till… och härliga cykelturer.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack, Charlotte! 🚴🏼‍♀️

 2. Profilbild för Anna

  Jag tror att vi var och en vet vad som är bäst för oss. Att folk reagerar för att du försöker göra dina val är intressant. Tänk vad provocerande det är att gå sin egen väg. Och att välja bort gluten och socker! OMG! 🙂 Jag äter själv inte gluten sedan snart två år och mår ofantligt mycket bättre av det. Och kött o kyckling slutade jag med för 5 år sedan. Lycka till med dina egna val! I din egen takt. Bara ditt sätt är rätt för dig.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Tack ska du ha, Anna. Det är så skönt att ha uppnått en ålder då det faktiskt inte är viktigt vad omgivningen tycker…

 3. Profilbild för Anna-Maria Westerlund
  Anna-Maria Westerlund

  Trevlig Valborg ! ☀☀☀
  Jag försöker äta vad som känns bäst för mig ( inga mackor, minimalt med socker mm.) Inte alltid så lätt då make och son vill ha kött till största delen. Ikväll grillade jag och maken entrecote och sen cyklar vi ner till majbrasan vid Gnisvärds fiskeläge. Njuter i fulla drag av lugnet på ön så då kan jag fuska lie med maten.
  Må så gott !!

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Detsamma önskar jag dig, Anna-Maria! Tänk att ni har grillat, det är ju fantastiskt. Längtar dit, jag också. Snart, så! Vi knallade ner till Flundreviken här nedanför Snäck och såg på brasan, alltid samma högtidskänsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.