Intensiva och roliga dagar

Söndag kväll, och tillbaka hemma. Jag har haft några riktigt innehållsrika dagar och en jättehärlig helg med massor av kära möten och upplevelser!

I torsdags var den årliga sommarträffen hos landshövdingen, dit Bosse och jag var bjudna. Fint väder, bra miljö, intressanta seminarier, fantastisk mat och jätteroliga möten!

Välkomstdrinkarna väntar i landshövdingens trädgård.

När fredagmorgonen kom tog vi en tidig färja till ”saftlandet” för att fira allra bästa svärsonen som både fyllt 30 och avslutat sina juridikstudier nästan samtidigt. En supertrevlig eftermiddag och kväll i Bagarmossen med släkt, vänner och mycket kärlek och generositet.

Vår present till festföremålet – vi bjuder med honom och Sara ett par veckor till Thailand över jul och nyår.
Bjöds mycket gott, bl a en vegetarisk gryta med sting som festföremålet själv lagat.

Sammanfattningsvis kan jag väl säga att dessa två kvällar surrade till det ordentligt för mig eftersom jag har svårt att klara stimmiga miljöer. Men ingen av kvällarna blev sen, så det funkade bra ändå.

Resten av helgen fylldes av andra upplevelser, när vi nu ändå var i Stockholm. Sara, Bosse och jag besökte Kaknästornet, där har jag faktiskt aldrig varit förut. 

Vi passade på att äta en god lunchbuffé på våning 28 i Kaknästornet.

Därefter följde vi ett infall, och körde ut på Djurgården för att besöka Gröna Lund. Vi passade på att promenera en sväng ut på Beckholmen samtidigt.

Beckholmen – en landsortsidyll!
Fantastiska miljöer på Djurgården, mellan Beckholmen och Gröna Lund.

Om jag säger så här – vi var inte ensamma om idén att besöka Gröna Lund denna soliga sommarlördag… Vansinnigt mycket folk, så vi ledsnade rätt snart. Men det var superskönt väder!

Vi hade några timmar på oss även idag att hitta på något, innan vi tog båten tillbaka hem till ön. Då föreslog jag ett besök på Hallwyllska muséet, ett ställe som länge lockat mig men som inte blivit av att besöka. Så otroligt fascinerande och intressant, detta hus som från allra första början byggdes upp och skapades i syfte att bli just ett museum för eftervärlden, en tidskapsel och ett monument över ägarinnan Wilhelmina von Hallwyll. Hon var för övrigt mor till Ellen Roosval, som bland mycket annat lät bygga Muramaris här på Gotland. Historia är kul!


Fantastiska miljöer och detaljer i detta hus – påkostat men ändå inte svulstigt.
Ellen Roosval von Hallwyll – skaparen av Muramaris

Jag skulle kunna dela med mig av mycket mer, tog massor av bilder. Men nåt ska du ju ha kvar när du besöker Hallwyllska, också!

Hur som helst – efter dessa innehållsrika dagar är det skönt att vara hemma igen. I morgon väntar lugnet på landet!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Intensiva och roliga dagar”

 1. Profilbild för Ingela

  Vilken fin resa ni varit på. Stockholm är trevligt i korta stunder. Men det går att undvika stimmet precis som du visade på. Hallwylska har jag också besökt, jag minns att hela stället var något av en anakronism. Både gamla och ”nyare” saker blandades om vartannat.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Precis, lagom portioner av Stockholm är bäst!

 2. Profilbild för Mona

  Fint museum, Hallwylska.
  Jag har nyligen flyttat från Stockholm efter att ha varit mycket inbiten stockholmare i hela mitt liv, och när jag läser ditt inlägg känner jag att jag inte saknar trängseln, trafiken och stimmet. Jag blir så trött av det.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Det blir jag också! Har jobbat i Stockholm tidigare, kan tycka det är kul att komma dit ibland men väldigt skönt att åka därifrån igen. Saknar inte ”pulsen”!

 3. Profilbild för Lisa

  Dör har jag varit med, på Hallwyllska alltså. Helt fantastiskt att få se. 😊 Jag hade nog kunnat gå runt där hur länge som helst.

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Ja, jag känner att jag skulle vilja tillbaka, nu när jag smält intrycken ett par dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.