Hur gör man för att sluta?

Datorn är ett nödvändigt och frekvent använt redskap i mitt dagliga arbete, som i så många andras. Sällan eller aldrig gör jag allt det här roliga som man kan göra med en dator med Internetuppkoppling – blogga, surfa, chatta, jobba med bildbehandling, Facebooka etc.

Nu är jag semesterledig, och unnar mig en luststund framför datorn varje dag. Förutom att åtgärda jobbmail (jaja, jag vet!) så bloggar jag och gör allt det där andra. Och ni som brukar surfa ni vet – det ena ger hela tiden det andra. Man hittar en kul hemsida, klickar vidare, blir nyfiken, hittar mer… i all oändlighet.

Jag läser bloggar, hittar nya bloggare, kommenterar, svarar på andras kommentarer… det tar aldrig slut.

Börjar upptäcka att jag har svårt att slita mig. Luststunden framför datorn blir längre och längre. I dag när regnet har parkerat så spelar det ju ingen roll, men andra dagar… Hur gör man för att å ena sidan skriva av sig och följa sina vänner, men å andra sidan ha ett liv IRL också?

Hur gör ni?

6 reaktioner till “Hur gör man för att sluta?”

  1. Jag funderar redan på hur jag ska klara mig utan facebook och bloggar när jag åker till Spanien i nästan tre veckor..
    Datorabstinens kanske?? Nä.. livet består ju av så mycket mer! Får väl låna brorsans några ggr om jag är snäll! 😉

    Men timmarna rusar verkligen iväg när man sitter här.. så jag brukar försöka tidsbegränsa mitt datoranvändande annars kommer jag aldrig i säng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.