Provocerande rubrik möjligen, men precis så är det. Min kära vän Petra försökte nog förstå mitt intresse för andra världskriget och fenometen Adolf Hitler, men… Jag vet också att min vän Eva har förundrats över de många männens fascination av krig.

Jag är inte fascinerad av krig, däremot kan jag inte låta bli att fascineras av vad som hände där på 1930-talet. Andra världskriget – såväl som alla krig – var vedervärdigt, men det var såna mekanismer som både satte igång det och höll det igång, som jag inte kan sluta fundera över.

I kvällstidningarnas desperata kamp för att få sälja lösnummer, så kör nu Expressen med en DVD-serie om andra världskriget. Vem gick på det? Jag förstås.

Ikväll hotar SMHI med skyfall, åska och nordliga vindar. Vi har laddat med vitlöksdoftande lasagne, en stor skål jordnötter, ett par glas vin och – en DVD om Hitler och andra världskriget!