Det är långhelg, och jag är hemma. Har visserligen en del arbete med mig hem, men är ändå fri, lös och ledig. Här intill ser ni mig i morgonrocken och morgonsolen kristi himmelfärdsmorgon. Man bara ska ta vara på såna mornar och stunder – man vet aldrig hur många det blir i år! När jag ser mig sitta där, får jag lite tjuren Ferdinand-feeling. Jag har en liten bild på en ko på jobbet, och under står det: ”Måste man alltid vara på väg någon annnanstans?”. Även den far genom huvudet när jag ser den här bilden. Ro.

Det är lyx att få vara hemma i den fantastiska miljö vi bebor. Det är också lyx att få råda över sin egen tid. I går handlade vi grillmat för hela helgen, och har bestämt oss för att grilla varenda dag. Bara en sån sak! Massor av gott kött och smaskiga marinader. Sallad och såser. Mums.

På andra sidan åkern blommar ett fantastiskt päronträd. För två år sedan var det lika praktfullt, man tror knappt det får plats några blad på trädet. Faktum är att trädet inte står i Stånga, utan i Lye. Staketet framför trädet markerar sockengränsen. Trädet står så strategiskt att vi ser det från vårt fönster när vi sitter vid köksbordet. Sämre utsikt kan man ha!

Som sagt, jag råder över min egen tid dessa dagar, men har rätt mycket arbete att uträtta med mig hem. Det är lite för många uppgifter just nu och lite för mycket tid i förhållande. Det gör att jag måste använda rätt mycket ”fritid” också till jobb. Men det tror jag många känner igen. Jag gör det gärna, för att om en vecka få en hel veckas ledighet. Då ska vi åka till Skåne, till Skillinge, och det hus vi har hyrt tillsammans med Kerstin och Roffe. Härligt!

Sist och slutligen vill jag bara visa min vita vallmo, som blommar så generöst. Visst ser den ut precis som jättestora vitsippor! Jag fick en rotklump av min vän Elsie för några år sedan, och den har tagit sig jättebra. En hälsing som trivs på Gotland!