Fyllt på bokförrådet

…men bara lite grann!

Numera sparar jag sällan böcker när jag läst dom, utan skickar oftast vidare. Det finns undantag; en och annan jag tror jag vill läsa om, böcker skrivna av vänner samt våra gotlandsdeckarförfattare. De senare samlat jag på och sparar, tycker det är kul att ha spännande lokal litteratur både till oss själva och läsintresserade gäster. Så Jungstedt, Östlundh och Jansson har egna hyllor hemma hos oss. Vi har under åren köpt deras böcker vartefter de kommit ut, läst och stoppat in dem på deras egen plats i hyllan.

Döm om min förvåning när jag i morse gjorde en snabb kontroll att jag verkligen har alla, upptäckte att jag saknade två av Anna Janssons böcker! Jag kan bara dra slutsatsen att hon skriver böcker i alldeles för hög hastighet, vi har helt enkelt inte hunnit med.

Skadan reparerades raskt under dagen genom att jag införskaffade dem i pocketformat i Crimetime Gotlands festivalbokhandel (som i själva verket är vår fenomenale lokala bokhandel Wessman & Pettersson som riggat en filial denna vecka). Dessa, tillsammans med en jätteläcker utgåva i storpocket av Camilla Läckbergs ”Lejontämjaren” följer med mig hem ikväll.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Fyllt på bokförrådet”

 1. Profilbild för Karin Härjegård

  Jansson och Jungstedt läser jag med stor behållning. En stor orsak till det är att jag då i tanken raskt förflyttas till Gotland. 🙂

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Vad kul! Har du anknytning hit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.