Fotobackup

Ett av nyårsbestyren är att rädda alla foton från året. Numera sedan jag fick min senaste iPhone fotar jag mest med mobilen, och det blir mycket bilder. Jag försöker sålla och radera vartefter för att slippa det värsta skräpet, men lyckas kanske inte alltid. Jag har automatsk överföring från kamerarullen i mobilen till Dropbox, och mappen i Dropbox säkerhetskopierar jag varje månad. Jag har alltså innevarande års bilder dels i Dropbox, dels på en exterm hårddisk. Sen när året är slut tömmer jag alla enheter och för över bilderna till mina två stora externa hårddiskar där jag har ALLA mina bilder från hela livet och lite till. Är nog cirka 45.000 nu… En av hårddiskarna ligger hemma, och en kopia ligger på jobbet. Hängslen och livrem, alltså. Någon gång får jag säkert dela upp alla foton på fler enheter, och kanske byts det format någon gång i framtiden också. Jag vill ju säkra allt detta för kommande generationer!

Nu är överföringen och säkrandet av 2015 års bilder klar, och det känns gott. Nu ska jag bara tömma mobilen också, så är både jag och mobilen redo för kommande semesterbilder!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Fotobackup”

 1. Profilbild för Sandra

  Det här borde jag verkligen bli bättre på att göra känner jag!

  1. Profilbild för Mariayogini
   Mariayogini

   Hej Sandra! Faktum ör att om en bara skapar en vettig rutin för det, så tar det i te så mycket tid. Och jag lovar – du tackar dig själv? Tack för att du tittade in hos mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.