En dag i pengarnas tecken

Det har inte varit annat än plus och minus i dag, från morgon till kväll.

Till att börja med såg jag över familjens ekonomi den här månaden, och förberedde betalning av räkningar etc. Kommer att ha ont om tid till såna trivialiteter i veckan, eftersom det är dags för några dagars ledighet i canastans tecken igen (=förlora pengar) och vi åker redan på onsdag morgon.
När jag väl konstaterat att vi nog går runt en månad till, var det dags för momsredovisning i firman. Ja, vi har en firma käre maken och jag, om än i mycket blygsam skala. Men företag är det, och företag måste betala in förvärvade momspengar. Deklaration och inbetalning, ordning och reda.
Slutligen har det blivit några timmar med budget 2010 för jobbets räkning. Ingen lätt ekvation att få ihop, men nu när kvällen nalkas känns det ändå rätt bra. Bättre än så här går inte att få under rådande omständigheter (även om jag skulle önska lite bättre förutsättningar) och det är någon slags nöjdhet i den vetskapen.
Kväll, ja. Den kom rätt tvärt i dag, någon som håller med om det? Lika överraskad blir man varje år. Egendomligt. Jag skrev på Facebook att pannlampans tid är inne, och det är sanning. Att gå ut med hunden på de kolsvarta leråkrarna utanför vårt hus måste upplevas för att förstås.
Om två månader och 21 dagar lyfter vårt plan mot Malaysia.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”En dag i pengarnas tecken”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Nej, när man går upp vid 6-tiden så märks knappt de ljusare mornarna, det är lite snopet! Oktober har varit extremt mörkt och regnigt, och det känns verkligen i kropp och själ.

 2. Profilbild för Annika

  Jag har fullt sjå med att hålla novemberdeppet stången… Inte märkte jag att det var 1 timme ljusare i morse heller. Suck.

 3. Profilbild för Annika

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

 4. Profilbild för Polargrevinnan

  Jag har ikväll avslutat ett budgetarbete för Röda Korset, så även här har det varit mycket siffror. Visst känns det bra när man gjort något som måste göras.
  Moms slipper vi, men skattemyndigheten är och nosar på idèlla föreningars försäljning.
  Röda Korset har ju Kupor där de försäljer skänkta kläder. Regeringen avslog motioner för tre år sedan, men det lär visst vara på tapeten igen.
  Javisst, kom kvällen fort idag. Här har det varit regnigt och skymningslikt hela dagen.
  Förstår att det år mörkt på landet, men i gengäld får du se stjärnorna ordentligt. I stan är det för ljust,
  Vad härligt att gå och "gotta sig"
  att få lämna vintermörkret.
  Nästa söndagskväll äter jag middag på sydligare breddgrader.
  Berättar det i veckan på bloggen.
  Ha det så bra hälsar Viola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.