Doftminnen

Hyacint, ren tvätt, liljekonvalj, kanel, björnklister, häggblommor, nyklippt gräs, nytryckta kataloger, syrén….

Doftminnet är ett av våra starkaste minnen, och ovanstående är bara några av de dofter jag snabbt kan återkalla och njuta av. Det går att spara både ljud och bild, varför har ingen kommit på hur vi kan spara dofter, tänk att få paketera doft i en burk och bara lätta lite på locket ibland när vi vill minnas!

Vilka dofter minns du, eller går du igång på?

(Är det någon av mina läsare som förresten minns björnklistret? I gröna burkar, med en runt litet fack för borsten inuti?)

6 reaktioner till “Doftminnen”

  1. Vilken rolig fråga! Den om Björnklistret alltså. Det har jag nog inte tänkt på de senaste 50 åren eller mer – men såklart jag kommer ihåg det och exakt som du beskriver det och just den där lilla borsten. Men vad hade vi det till? Kanske när vi gjorde julgranspynt.

  2. Jorå, mormors trappuppgång som doftar rå källare är en speciell och god doft. Men kanske lite mer udda är nog att jag gillar doften, eller om du så föredrar, lukten av dammsugaren. Med andra ord, det som blåser upp från den. Därför är doftkulor med syntetiska dofter helt bannlysta i min dammsugare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.