Jag fick en fråga för ett tag sen om var jag bodde ett speciellt årtal. Det fick mig att börja fundera över var jag och vi har bott genom åren egentligen, rätt kul retrospektion… Tänkte pränta ner det här, mest för min egen skull. Så småningom minns en väl ingenting!

1962-1979 – Noorsgatan i Norrtälje
Jag föddes i Norrtälje, och fram till 17 års ålder bodde jag ”hemma” som en säger (konstigt uttryck. En bor väl alltid hemma??) på samma adress.

1979-1981 – Tillfällegatan i Norrtälje
Alltså, tidsangivelsen här är på ett ungefär… Tror det var fram till någon gång 1981 jag bodde där.

1981-1982 – Estunavägen i Norrtälje
Bodde en rätt kort period i ett charmigt gammalt hus som numera är rivet, fin trädgård med äppelträd och bärbuskar.

1982-1984 – Götgatan i Norrtälje
Jag köpte för första gången en egen lägenhet, en rymlig och trevlig enrummare med kök för 40.000 kr. Och varför minns jag den summan?

1984-1988 – Granlund i Upplunda
Nu hade jag hunnit träffa den person som blev min livsföljeslagare, och 1984 köpte vi ett gammalt torp utanför Norrtälje. Det var rinnande (kall)vatten i köket, det var den bekvämligheten som fanns. I övrigt var det direktverkande el i kombination med rätt dålig isolering, samt utedass. Bosse slet som ett djur för att bygga om och modernisera, vi kostade på huset rätt mycket.

1988-1995 – Simpbylevägen i Norrtälje
Efter fyra år fick vi nog, eller ärligt talat var det nog jag mest. Huset var färdigrenoverat, men jag hade tröttnat på att ”sitta fast” ute på landet. Jag minns att jag uppfattade det så, i dag känns det konstigt när landet är det bästa jag vet… Men jag hade andra sorts ambitioner och längtor på den tiden. Nu flyttade vi in till en hyreslägenhet byggd på 1960-talet, rätt nära mitt barndomshem.

1995-2001 – Billborgsgatan i Norrtälje
Vi flyttade till en annan lägenhet i Norrtälje, nere i stan precis vid busstationen. Nästan nyproduktion, det kändes riktigt lyxigt. Praktiskt läge med tanke på att jag busspendlade i många år till Stockholm.

2001-2004 – Gnisvärd på Gotland
Eftersom jag fick jobb på Gotland så flyttade jag ner redan på hösten 2000, men vi hade Norrtäljeboendet kvar till sommaren 2001 eftersom både Bosse och Sara var kvar. Vi hittade ett hus som vi hyrde i några år medan vi kände oss för om Gotland var rätt för oss.

2004-2011 – Stånga på Gotland
Och det var det ju! Så småningom var det dags för oss att hitta något eget, och då hittade vi världens charmigaste lilla hus ute på Stångaprärien. Inte helt modernt det heller, det fanns mycket jobb att göra men helt i ”vår” (=käre makens) takt. Här trivdes vi jättefint, men faktum är att det som fick oss att ännu en gång besluta oss för att flytta var det obekväma i att bo där på vintern. Det öppna landskapet gjorde att snön alltid drev igen vägen och vi inte visste om vi skulle komma iväg på morgonen. Julaftonen 2010 fick vi nog, och bestämde oss för att nu se över om vi kunde hitta något annat.

2011-nu – Korpklintsvägen i Visby
I augusti 2011 flyttade vi så in till den lägenhet vi bor i nu. Med vidunderlig havsutsikt, jättestor och härlig balkong, bekvämt modernt nyproducerat. Vi stormtrivs, och när jag nu tittar tillbaka och konstaterar att det här är den tionde boplatsen i mitt liv hoppas jag att jag inte behöver flytta så värst mycket mer.

Svårslaget. Här vill jag stanna!

Svårslaget. Här vill jag stanna!