Vågar jag tro, att jag är på väg ut ur den ständigt förlamande tröttheten och att min energi har börjat komma tillbaka? Den senaste tiden har jag kommit på mig själv med att vara piggare då och då. Att ha energi som räcker hela dagen, och att till och med känna lust och nyfikenhet. Det var väldigt länge sen jag kände så.

Jag hann tänka tanken och till och med dela den med käre maken härom kvällen. Och så nästa dag så var jag tillbaka i något slags zombietillstånd igen. Jag som inte ens ropade hej, utan bara försiktigt noterade en förändring! Så visst – det är bräckligt och det går väldigt upp och ner fortfarande, men svängningarna är större och när det är ”upp” så är det lite högre än på många månader. Jag räknar det helt klart som en framsteg.

Utdelning och återinvestering

När det gäller detta med energi, har jag en strategi som jag lagt fast. Jag ska betrakta energi och lust på samma sätt som jag tänker om utdelningar på aktier. Det är smart att återinvestera aktieutdelningar, för att pengarna då förmerar sig med ränta på ränta-effekten. Smart, sa Bull! På samma sätt har jag bestämt mig för att hantera utdelningen av energi. När utdelningen kommer, ska jag återinvestera den i mitt eget välmående. Ta-da!! Inte lägga energi på att arbeta mer och packa på fler uppgifter, utan lägga den på det som ger ännu mer energi, d.v.s. ännu mer utdelning.

Är jag inte ett geni, så säg? Jag tycker det själv, som faktiskt kommit på det här. Sen att största delen av mänskligheten förmodligen alltid har vetat att det är ett smart förhållningssätt, förtar inte min glädje. För att jag har kommit på det, är en stor sak. Fatta det! Sen är det ju en helt annan sak att praktisera det i verkliga livet, men jag ska nog klara det också. Behöver bli lite påmind mellan varven, men är rätt duktig på egen hand också.

Den här helgen ska jag ägna åt återinvestering.