Att leva i ett världsarv

Härom dagen hade jag en lyxdag mitt i vardagen. Jag hade ett morgonmöte, och skulle sen börja min lunchyoga samma dag. Jag bestämde mig för att inte åka till kontoret över huvud taget, utan tog med mig lite arbete för att sätta mig på café Ringduvan och arbeta.

Vädret var fint, och jag passade på att uträtta några ärenden. Tänk vilken frihetskänsla som genast infinner sig, så fort man är på rymmen från kontoret!
Inför den här vyn, stannar jag alltid upp, och gjorde så även den här gången. Jag hade inte min kamera med mig, men använde mobilen och fick i alla fall en hjälplig bild. Inte återger den verkligheten på långa vägar, men jag tror att mina läsare har tillräckligt bra fantasi för att känna historiens vingslag. Inget på bilden avslöjar vilket århundrade vi befinner oss i. Man kan nästan höra hästhovar från marken i östergravar och skramlet från stadsbornas sysslor innanför muren, samt känna doften från havet och jorden.
Jag är hängiven detta världsarv, och tackar min lyckliga stjärna att jag får bo och leva här. Det är en ynnest, att få trampa på gotlandsjorden med sina anor; så mycket känsla, så mycket historia.

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Att leva i ett världsarv”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Åh, tack Sofie!! Det värmer verkligen, att få någon att vila i mina bilder och reflektera på mina texter. Tusen tack!

 2. Profilbild för Sofie B-C

  Vilka underbara bilder du har här på din sajt, man riktigt vilar i dem -och i de reflektiva texterna!

 3. Profilbild för Maria Björkman

  Tack snälla Eva. Jag hittade någon mackapär som hjälpte mig, med det vete katten vare sig hur jag gjorde det eller hur det blev fel från början!

 4. Profilbild för Evas värld

  Maria! dessa tekniska problem, Skulle svara dig på facebook men där kommer jag inte in i min inbox! I alla fall, jag hade ett liknande bloggproblem: "Plötsligt har jag layoutproblem i blogger. Är det någon annan som har det? När jag skriver mina inlägg är rutan förändrad, flera funktioner har försvunnit. När jag lägger in en bild syns inte bilden i inlägget – bara en massa koder och tecken, likaså om jag vill göra ett ord fett, då syns alla koderna – OBS det blir rätt på den publicerade sidan men det är opraktiskt. Dessutom har paletten med färger försvunnit. Det känns som om det är en gammal version av min layout som tagit över och jag fattar inte vad jag ska göra – är det någon mer som har problem med blogspot sedan igår?"
  Då svarade Kerstin så här: "Kolla överst till höger i rutan. Där ska finnas två flikar, en som heter Skriv och en som heter HTML. Du kanske har HTML aktiv. Klicka i så fall på Skriv istället så borde det se ut som vanligt."
  kan det vara till någon hjälp tror du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.