Ända sedan jag började jobba efter semestern har jag satt mig i sinnet på att inte stressa upp mig i onödan. Jag vet ju med mitt förnuft att stresskänslan oftast kommer av mina egna krav på mig själv. Jag är en obotlig optimist, och sätter alltid ribban högt på vad jag ska hinna göra. Sen glömmer jag om det är superviktigt eller inte – jag har ju bestämt att det ska göras! Och hinner jag då inte det beting jag har satt åt mig själv så blir jag stressad.

Hur korkat är inte det?

Därför bestämde jag mig i slutet av semestern att tagga ner. Sänka kraven. Försöka tänka att det jag inte hann nu, får jag göra nästa gång i stället. Vissa saker finns visserligen deadlines på, och det måste ju tas hänsyn till. Men det är ytterst få grejor, i regel är det jag själv som ställer kraven.

Jag lyckades i 3,5 vecka och det är banne mig rekord. Jag blir bättre och bättre! Men i slutet av den här veckan smög den sig på mig – stressen. Inifrån. Fånigt och helt onödigt egentligen. Men nu verkar det som om alla göror växer till stora monster som hotar att kväva mig och ta över mitt liv. Yogan hjälper mig jättemycket att bemästra det här, det märker jag. Och jag själv börjar bli min bästa vän också faktiskt, jag kämpar emot.

Hur svårt kan det vara?

Inser att det här verkar lite vrickat, men samtidigt tror jag minsann att vi är många. Eller hur?