De senaste månaderna har jag tittat väldigt mycket på TV; dels hör det hösten till för mig, dels har det blivit ett jättebra sätt för mig att INTE arbeta på kvällarna, utan i stället belöna mig med ett TV-program, en film eller en serie. Det är inte bara gammel-TV som gäller, utan även Netflix och annat on demand. Just nu följer jag Idol, Kockarnas kamp, Midnattssol, Så mycket bättre, Det sitter i väggarna, och det slinker också ner ett och annat lättsmält såsom Lyxfällan och Svenska Hollywoodfruar… Netflixserie just nu är Outlander, men i går släpptes en ny serie som jag absolut måste se – The Crown. Tidernas hittills mest påkostade kostymdrama påstås det, om det engelska kungahuset.

(Måste skjuta in en parentes här. När jag läser igenom det jag skrivit ovan, får jag nästan andnöd. Hur hinner jag…?)

Ett favoritprogram på gammel-TV är Allt för Sverige! Ser du på det? Det är ett måste för den som är det minsta släktforskningsintresserad, synd bara att de inte kan låta bli det fåniga tävlingsmomentet i den här serien. Varför måste vi nödvändigtvis tävla om ALLT??

Men att se dessa glada, känslosamma, ibland lätt hysteriska svenskättlingar från väst, är kul. De är så entusiastiska, så hängivna och så… gråtmilda! De gråter för precis allt. Jag roas av dom, av Anders Lundins skickliga programledarskap, av produktionens drift med det typiskt svenska ibland, och jag njuter av allt vackert som visas upp från den svenska försommaren. Det är något visst med att se sommarprogram så här års, jag liksom glömmer hur fint det kan vara i juni!

Kollar du på TV, nåt? Vad ser du då?