Så kommer här en mallisrapport – en liten bildkavalkad från våra första dagar på Mallorca. Vi är ju här nu, jag och mina medarbetare Lotta och Synnöve, på en kombinerad arbets-, hälso- och utbildningsresa. Det är en gruppresa fylld av föreläsningar och träning. Föreläsningarna behandlar kostens betydelse för din hälsa, samt också information om hormonell balans. Oerhört lärorikt, inte minst det senare. Träningen består i yoga, power walks och jympapass. Det finns också möjlighet att simma i poolen, en chans som Synnöve gärna tar men där jag helst står över. Inte jättevarmt, om jag säger så. Vi har ju också arbetsuppgifter med oss, en rad problemställningar som vi behöver prata om men aldrig hinner med hemma till vardags. Miljön stimulerar verkligen till nya tankar!

Mallorca bjuder på ett väder som liknar svenskt försommarväder. En skön försmak om vad som komma skall. Och jag får gå utan strumpor i flipflops, hurra!

Mallisrapport i bilder

Mallisrapport - välkomstcava

Det första som mötte oss i hotellfoajén när vi kom i lördags, var lite cava. Drycken följer oss genom veckan – vi har en stunds cavamingel varje kväll före middagen för att knyta kontakter, och det går till och med att få ett glas cava på frukostbuffén. Because we´re worth it!

 

Mallisrapport - balkongutsikt

Bor på fjärde våningen, och har härlig utsikt. Vågar jag ta ett steg ut på balkongen och vrida mig åt höger, ser jag havet. Men det är en smal balkong, och jag är höjdrädd…

 

Mallisrapport - Sunprime Waterfront

Hotellet är ett Vinghotell, men säsongen har inte börjat än så vårt sällskap på 74 gäster är ensamma på hotellet. Riktigt lyxigt, vi kan bre ut oss hur vi vill med våra yogamattor, träningspass och måltider. Här vi poolområdet hänger vi en del, det är skönt när solen är framme och i lä för vinden. Men det badas inte särskilt frekvent (utom Synnöve), så det verkar vara fler än jag som anser att det inte är alldeles för kallt.

 

Mallisrapport - Allas veckotidning

När vi kom i lördags fick vi alla några små presenter, bland annat Allas veckotidning. Bakom den till vänster döljer sig Lotta. Tror jag.

 

Mallisrapport - ruggväder

Inte jätteskönt första dagen. Blåsigt och riktigt ruggigt.

 

Mallisrapport - yoga

Varje morgon erbjuds ett skönt yogapass, i en del av hotellets foajé.

 

Mallisrapport - ostbågens dag

Och ja – vi firade faktiskt ostbågens dag i söndags trots allt. Synnöve den spjuvern hade köpt med sig en påse från Arlanda. Min lycka var gjord.