I går blev en pausdag avseende träningen, eftersom det erbjöds en vandringsutflykt på en annan del av ön för dem som ville.

Jag och mina arbetskamrater valde bort det, och tog en dag i Palma i stället. Vi tog bussen dit från Can Pastilla där vi bor, resan tog någon halvtimme. Så typiskt – vi glömde se efter vad hållplatsen hette som vi åkte från, så när vi åkte hem blev det i någon mån en chansning när vi skulle kliva av. Men vi grejade det! En stor seger åtminstone för mig med norra Europas sämsta lokalsinne… Vädret den här veckan är som svensk försommar, ungefär. Det vill säga lite småruggigt ibland i skugga och blåst, men superskönt i solen. En bra försmak!

Palma

Det var en trevlig bekantskap, Mallorcas huvudstad Palma. Vi rörde oss enbart i Gamla stan, så resten av staden kan jag i och för sig inte uttala mig om. Det är en stadsdel som delvis påminner en hel del om Gamla stan i Stockholm faktiskt, med de slingrande shoppinggatorna med lite specialbutiker à la Västerlånggatan.

Lotta och Synnöve på bussen mot Palma.

 

Palma - katedralen

Fikastund nedanför Palmas pampiga katedral. Området kring katedralen är dock invaderat av turistfällor och krimskramsförsäljare, vilket är synd.

 

Palma - toaletter

Toaletterna var en liten upplevelse i sig. Här hade arkitekten nog haft en dålig dag, eftersom dörrarna går inåt, i stort sett ända fram till toalettstolen. Antingen måste en krypa upp intill väggen för att komma in och ut, eller också backa in. Det framkallade åtskilliga fniss hos oss, kan jag säga.

Palma - vy

Fantastiskt många vackra vyer i stan.

 

Palma Placa Major

Det går inte att vara på Mallorca utan att dricka sangria. Här i vit variant, när det var lunchdags på ”Stora torget” (Placa Major).

 

Palma - Gamla stan

Ett av stråken i Gamla stan

 

Palma - Disney

Vi hittade en Disneybutik, och jag kan GARANTERA att om denna Doriskostym hade funnits för vuxna, hade ni fått se antingen mig eller Lotta i den hemma på Gotland!

 

Palma - gatuvy