Jag är skaldjursallergiker. Det stoppar emellertid inte mig från att delta i kräftskivor!

I går hade vi en på tu man hand, käre maken och jag. Myyysigt. Medan han sörplade kräftor, så mumsade jag på paj och nachosplock. Kanske inte riktigt samma stämningshöjare, men det funkar för mig. Och till detta den lilla nubben, förstås! Alla andra attribut fanns där också; snapsglasen med kräftor på, snapsvisor, värmeljushållare i form av en kräfta och inte minst månlyktan över bordet. Hattar och förkläden hoppade vi dock över.

Vanligtvis brukar Bosse nöja sig med att köpa en kartong kräftor och glatt smaska i sig dom som dom är. Men i torsdags tvingade jag honom att titta på sista avsnittet av ”Sommar med Ernst”, och då bjöds på ett spännande kräftrecept. Bosse nappade direkt, och testade det i går. Det handlade om att marinera de färdigkokta kräftorna i lime, vitlök, chilipeppar, rapsolja och flingsalt. Sen woka det hela för att få dom varma, ett dygn senare. Jättegott, löd omdömet!

Kräftskivan avslutades med ett par omgångar byggkasino. Jag vann, båda gångerna.

Sammanfattningsvis en riktigt bra kväll!